Hotel Phønix
Jutlander Bank
Bøgsted A/S

Lokalt ejendomsselskab investerer i stort boligprojekt på Stigsborg

Erik Sørensen Byg A/S fra Aalborg har netop underskrevet kontrakt på køb af byggefelt på Stigsborg Havnefront. Ejendomsselskabet vil opføre et boligprojekt på 9.000 kvadratmeter fordelt på 120 udlejningslejligheder på en af den nye bydels bedste placeringer.

 

Interessen for at bebygge det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er fortsat stor. Både PFA Ejendomme, Lærernes Pension, Nørresundby Boligselskab, EcoVillage, Aalborg Kommune m.fl. er i fuld gang med at projektere byggerier, der skal stå færdige inden for de kommende år.

Nu tegner det lokale ejendomsselskab Erik Sørensen Byg sig som køber af byggefelt B16, der er beliggende ud mod Aalborgs nye store rekreative område Stigsparken:

– Aalborg rummer flere byudviklingsområder, og her er Stigsborg Havnefront aktuelt det mest spændende – både fordi der gives mulighed for, at private investorer som os kan erhverve sig byggegrunde og realisere de byggerier, vi selv tror mest på, samt på grund af den omfattende helhedsplan for området og de offentlige investeringer i bl.a. en ny folkeskole, siger direktør Ole Skovrider fra Erik Sørensen Byg.

Det er ejendomsmæglerfirmaet Metropol Erhverv, der har formidlet handlen, og her mærker partner Kim Christensen en stor interesse for den nye bydel:

– Vi har store forventninger til Stigsborg-området qua den ambitiøse måde, man har tænkt byudvikling på. Kombinationen af rekreative områder, offentlige institutioner, bolig og forhåbentlig en cykel- og gangbro over Limfjorden er helt unik og med bæredygtighed som en central fællesnævner. Det er meget positivt, at både kommune og ejere af Stigsborg i den grad har været visionære, pointerer Kim Christensen.

Med salget af byggefelt B16 er knap halvdelen af etape 1 enten solgt eller reserveret. Første etape, der kaldes ”Parkkvarteret”, ligger centralt i byudviklingsområdet øst og nord/øst for kommunens forvaltningsbygning og er så langt den største med op mod 200.000 etagemeter byggeretter. Denne etape rummer også en ny folkeskole, butikker, infrastruktur, bolig, erhverv m.v.:

– Interessen for at investere i Stigsborg-området er større end forventet, og foreløbig er salg og projektering en del foran tidsplanen. Vi er aktuelt i dialog med en række investorer – både private og institutionelle, og denne forholdsvis store interesse skyldes først og fremmest, at Stigsborg ses som en sikker investering. Det er et eksempel på en bydel, hvor man fra starten har lagt en langsigtet og ambitiøs helhedsplan, og hvor der er en høj kvalitet i byggemodningen. Det er det, vi nu ser effekten af, forklarer direktør Anton Hessellund fra byudviklingsselskabet Stigsborg P/S.

Parterne forventer, at byggeriet stå færdigt og klar til indflytning i 2022. Få et overblik over grundsalget på Stigsborg Havnefront på www.stigsborghavnefront.dk/grundsalg.

 

Fakta om Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces.

Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej.1. etape har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3.

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel.

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

 

Læs mere på www.stigsborghavnefront.dk.

Kilde: Stigsborg P/S

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig