Kaffebaren
Jutlander Bank
Faarup skovhus

Vi er ved at være et godt stykke inde i 2021, så hvis du ikke allerede har sat dig nogle mål for dette år, er det måske på tide? Hvad end du er typen, der sætter nytårsforsæt eller ej, så kan du altid overveje at gøre noget godt for dig selv og din omverden. Dette kan du imødekomme ved at indrette din hverdag på en lidt grønnere måde. Her er 5 råd til at skyde det nye år igang med grønne vaner.

Delebil og samkørsel

Den første – og måske nemmeste måde -, hvorpå du kan leve en grønnere hverdag er gennem en ændring i dit forbrug af benzin. Måske er du ikke umiddelbart venner med den offentlige transport, men derfor kan du stadig spare. Der findes en masse muligheder for samkørsel og ordninger om delebiler – især omkring de større biler. Du kan læse mere omkring samkørsel på GoMore.dk.

Affaldssortering – på den fede måde

Affald er ikke særlig fedt, det kan vi nok alle blive enige om. Men det fede ved affald er, at vores håndtering af det kan gøre en kæmpe forskel – ikke kun for os selv, men også for vores omgivelser. Det er meget forskelligt fra kommune til kommune, hvordan affaldssorteringen foregår, så du kommer længst med at tage sagen i egen hånd. Tjek dog, hvad din kommune stiller til rådighed, så du slipper for at være på lossepladsen hver anden dag. Heldigvis behøver det ikke være indviklet at begynde. Første skridt er at købe sorteringsbeholdere, hvilket kan gøres nemt i f.eks. IKEA eller byggemarkeder, derefter skal systemet sættes op. Anvend her gerne klistermærker og mærkater, som kan lette arbejdet en smule. Mange former for sortering kan monteres på væggene i køkkenet, så de er nemt tilgængelige.

Recycling og upcycling

Heldigvis er det igen begyndt at blive moderne at gå i genbrugstøj. Tekstilindustrien af én af de største syndere, når det kommer til udledningen af CO2 samt giftgasser. Du kan nemt lette en del af presset ved at nedsætte dit tøjforbrug. Hvis du alligevel har svært ved at have den samme garderobe dag ud og dag ind, så er der mange muligheder online for at købe secondhand i god kvalitet – tjek også den lokale genbrug!

Følg årstiderne og spis mindre kød

Et oplagt råd, som har fået mere og mere politisk opmærksomhed gennem de seneste år, er vegetarisk kost. Det kan for mange være en stor omlægning at gå total kødfri. Tag jeres tid i familien og afsæt måske én eller to dage om ugen til at spise vegetarisk. En anden mulighed er at omlægge jeres kost til at følge årstiderne, så I spiser lokale grøntsager, der ikke bliver fløjet tværs over kloden.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren