Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

”Mit navn det står med prikker…”. Gækkebrevet er en hyggelig aktivitet for børn i påsken. Men hos børnene i Aalborg introduceres i år en række nye påskeaktiviteter i de enkelte dagtilbud. De inviteres nemlig til påskesjov med Tumlekaravanen, der har til formål at styrke små børns motorik.

Red kyllingerne, Æggekast og Kongens ”Æggefølger”. Det er bare nogle af de lege, der er på programmet, når 700 dagpleje- og vuggestuebørn i Aalborg deltager i Tumlekaravanens påskesjov. Med udgangspunkt i et online inspirationshæfte prøver børnene kræfter med en række sjove og aktive påskelege i dagtilbuddet, som sætter gang i kroppen og stimulerer sanserne. På landsplan deltager mere end 14.700 dagpleje- og vuggestuebørn. Bag Tumlekaravanen står Børneulykkesfonden med støtte af Nordea-fonden.

Inspiration og redskaber til dagplejere og pædagoger

Formålet med inspirationshæftet er at give dagplejere og pædagogisk personale inspiration og redskaber til at igangsætte bevægelsesaktiviteter, der stimulerer og udvikler børnenes motorik.

En undersøgelse, som Børneulykkesfonden har foretaget blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger, viser nemlig, at der er brug for ny inspiration. 73,8 % af respondenterne svarer, at de gerne vil lave flere bevægelseslege med børnene, men at mangel på tid og inspiration er de primære årsager til, at de forhindres i at gøre det.

Med dette inspirationshæfte vil vi gerne bidrage til en sjov og aktiv påske for de mindste. Med hæftet kan børnene lege ”Æggekast”, ”Red kyllingerne”, male påskeæg og meget andet. Formålet med hæftet er at tilbyde dagtilbuddet nogle lege og aktiviteter, som er nemme at gå i gang med,fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Aktive børn er glade børn

Børn har godt af et liv fyldt med leg og bevægelse. Det styrker motorikken, giver selvtillid og har en gavnlig indflydelse på børns almene trivsel, koncentration, læring og sociale kompetencer. Alligevel har knap en tredjedel af børn i Danmark motoriske udfordringer ved skolestart. Derfor sætter Tumlekaravanen fokus på det tidlige arbejde med børns motoriske færdigheder, og vigtigheden af at børn bevæger sig hver dag, ved at bidrage med inspiration og konkrete redskaber til en hverdag med mere fysisk aktivitet.

Udover en række online materialer med idéer til sjove bevægelseslege, som alle landets dagtilbud kan bestille gratis via www.tumlekaravanen.dk, besøger Tumlekaravanens tumleinstruktør en række dagtilbud i udvalgte kommuner og afvikler en bevægelsesdag i dagtilbuddet.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren