Hotel Phønix
Jutlander Bank
Trine Visby
Revision+

Mandag d. 10. juni stod frivillige fra Ungdommens Røde Kors Aalborg klar med solskin og højt humør, da de delte over 900 stykker kridt ud til Aalborgensere i alle aldre på Aalborg Havnefront.

Af Pernilla Abildtrup

”Velkommen til Aalborgs største kridtmaleri 2019”. Sådan lyder ordene, som udgjorde de første streger, i hvad der skulle vise sig at blive et over 250 meter langt kridtmaleri udført af aalborgensere i alle aldre.

Bag arrangementet stod frivillige fra Ungdommens Røde Kors Aalborg, som hele dagen uddelte kridt, vand, myslibarer og frugt til hvem end, der havde lyst til at tage del i festlighederne.

Succes trods svært materiale

En af kridtmaleriets mange besøgende er 26-årige Line Sofie Hald. Hun er taget ned forbi Aalborg Havnefront, fordi hun ønsker at støtte op om et arrangement, som forener mennesker med noget så simpelt som kridt:

– Det er et godt arrangement, fordi det er udendørs og kan forbinde folk i alle aldre. Og så er det noget, som alle kan være med til, og hvis det bliver grimt, gør det ikke noget.

Line Sofie Hald har selv tegnet to tændstikmænd, som holder i hånd. Det er, ifølge hende selv, hvad hendes kunstneriske evner rækker til, når det kommer til at tegne med kridt. Og Line Sofie Hald er ikke ene om at synes, at det kan være en smule svært at tegne med netop dette materiale. Kunstneren T0W3R ser sig fuldstændig enig:

– Jeg maler normalt med spraydåser nede i Karolinelund og har tegnet, siden jeg var 5 år gammel. Alligevel har det været lidt af en udfordring at tegne med kridt i dag. Ikke desto mindre har det været sjovt, og sværhedsgraden gør jo kun, at alle i princippet er på lige fod.

T0W3R var også forbi Aalborg Havnefront, hvor han blandt andet tilføjede ”LOVE” til kridtmaleriet. Og trods det svære materiale, er han også imponeret over arrangementet og håber på dets tilbagevenden næste år:

– Jeg er yderst tilfreds, og jeg vil bestemt ikke klage over gratis kridt. Tværtimod håber jeg, at der kommer et lignende event mere næste år. Det er jo kun fedt at se flere farver i gadebilledet. Det giver en masse liv, synes jeg.

Stort fremmøde

Også blandt de frivillige er der bred enighed om, at dagens arrangement har været en succes. Kristine Holm, som er event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, fortæller:

– Vi forsøgte ikke at have for høje forventninger, fordi vi vidste, at der skete meget i byen i dag, men det har bare gjort os endnu mere imponeret over fremmødet. Jeg har på fornemmelsen, at hele Aalborg nærmest har været forbi.

De frivillige fra Ungdommens Røde Kors Aalborg havde købt 600 farvekridt ind til dagen, men måtte i løbet af dagen hente yderligere 400 stykker kridt for at kunne blive ved med at dele ud.

En streg for frivillighed

Selvom dagen blev en smule hektisk med ekstra indkøb, havde Kristine Holm en god dag med sine medfrivillige og alle sine medborgere, hvilket arrangementets besøgende også kunne mærke. Heriblandt Line Sofie Hald.

Line Sofie Hald tog ned forbi havnen for at tegne med kridt og nyde solskinnet, men hun endte med også at få en ordentlig portion inspiration ud af dagen. Efter at have set de mange frivillige fra Ungdommens Røde Kors Aalborg, overvejer hun nemlig selv at blive frivillig:

– Jeg kunne godt selv finde på at melde mig som frivillig, når jeg er færdiguddannet her om lidt, fordi jeg har set, hvor meget glæde det her arrangement har skabt hos familier, kærestepar og venner, og hvor stor en forskel det gør. Også fordi jeg har set, hvordan de frivillige har gået og hygget sig. De smiler og oser jo af overskud og godt humør.

Det var 2. år i streg, at Ungdommens Røde Kors Aalborg afholdte Aalborgs største kridtmaleri, og de håber på at kunne stable et lignende arrangement på benene næste år.

Vil du vide mere om Ungdommens Røde Kors Aalborg?

Følg med i livet som frivillig på deres Facebook-side Ungdommens Røde Kors Aalborg og på deres Instagram-profilungdommensroedekors_aalborg

Overvejer du selv at blive en del af fællesskabet i Ungdommens Røde Kors Aalborg, kan du kontakte dem på mail Hr@urk-aalborg.dk

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Springeren