AaB’s U/19-ligahold vandt fjerde og sidste kamp i Baltic Sea Cup. Dermed tog AaB også trofæet i første udgave af den internationale turnering.

Dagens opgør mod OB var en direkte duel om at vinde hele turneringen, da begge danske mandskaber havde vundet deres tre første kampe i turneringen.

På grund af en bedre målscore ville både uafgjort og sejr give AaB trofæet, mens OB ville snuppe trofæet med en fynsk sejr. Men nordjyderne vandt 4-2 over et OB-mandskab, der både bestod af Superligareserver, U/19-spillere og U/17-spillere.

De gæstende fynboer lagde bedst ud, og bortset fra et par pæne AaB-chancer til Mikkel Kaufmann og Gabriel Adriano Alves Christensen havde OB overtaget i første halvleg. Kort før pausen kom OB også foran, da en stikning gav en friløber, som

Efter pausen spillede AaB sig op, og cirka ti minutter efter pausen udlignede de bolsjestribede nordjyder. Emil Rask Colding trykkede på et par meter uden for feltet og efter en afretning af OB-defensiven gik udligningen i kassen.

Kort efter kunne Jeppe Pedersen bringe AaB foran 2-1 med en god afslutning efter godt AaB-spil.

Efterfølgende fik AaB blandt andet et indirekte frispark tæt på mål, som blev blokeret på målstregen, inden Mikkel Kaufmann med cirka et kvarter igen gjorde det til 3-1 på en afslutning fra distancen.

Med ti minutter igen reducerede OB til 3-2, og det fik gæsterne til at jagte et comeback, men efter 84 minutter lukkede Mikkel Kaufmann kampen, da han efter et godt oplæg af Lukas Klitten tæmmede bolden i feltet og sikkert sparkede 4-2-scoringen i nettet.

AaB kunne derfor fortjent løfte pokalen og lade sig hylde som vinder af den internationale U/21-turnering Baltic Sea Cup.

– Indsatsen i dag var mere blandet end vores spil gennem hele turneringen. Vi spillede ikke ret godt i første halvleg, hvor det blev lidt for individuelt. Men efter pausen gjorde vi det fint og får også scoret fire mål, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

– Generelt har det været en supergod turnering med mere voksen og fysisk modstand, end det vi møder i U/19 Ligaen, så det har været rigtig godt at prøve, siger Lasse Stensgaard.

AaB har på vejen frem mod triumfen slået polske Pogon Stettin, tyske Hertha Berlin og Union Berlin og så OB i dag.

Kilde: AaBsport.dk

Hjemmeside