Bladt Industries A/S er en af de virksomheder, der nu lægger rekrutteringen af 50 pulversvejsere i hænderne på Alliancen.

Den indgående Aalborg Alliance mellem Byrådet og erhvervslivet i Aalborg er kommet godt fra start. Der er indgået 11 aftaler, og der er aftalt møder med yderligere 10 virksomheder. Alle er større virksomheder.

Aalborg Alliancen skal sikre virksomhederne i kommunen kvalificeret arbejdskraft, nedbringe ledigheden i kommunen og på sigt medfinansiere en tredje Limfjordsforbindelse.

En af de virksomheder, der har meldt sig ind i Aalborg Alliancen er Bladt Industries A/S.

En række nye større ordrer betyder, at Bladt Industries A/S frem mod sommerferien forventer at mangle omkring 200 nye medarbejdere. Udover at virksomheden har annulleret en række varslede opsigelser fra foråret 2018, kommer man især til at mangle 50 medarbejdere med særlige kompetencer inden for pulversvejsning.

Her vil rekrutteringen og opkvalificeringen af de nye pulversvejsere blive løst inden for rammerne af den nye Aalborg Alliance fortæller Peter Rindebæk, COO Bladt Industries A/S.

“Nu sætter vi handling bag ordene. Helt konkret lægger vi i høj grad rekrutteringen i hænderne på Metal Aalborg og Jobcenter Aalborg. Vi ser i første omgang stort på, om folk har de nødvendige certifikater. Brænder de for at få jobbet, så skal vi nok i samarbejde med Tech College få givet dem certifikaterne”, udtaler Peter Rindebæk

 

Ifølge Borgmester Thomas Kastrup Larsen er det jo et rigtigt godt eksempel på styrken ved den indgående Aalborg Alliance.

“Alle vinder ved det både menneskeligt og økonomisk. Bladt Industries A/S får nye kvalificerede medarbejdere. Ledige får både uddannelse og kommer i job. Samtidig betyder det færre udgifter for Aalborg Kommunen. Derved skaber vi sammen det økonomiske råderum, der gør, at vi på sigt kan få den ny Limfjordsforbindelse, som både borgere og erhvervsliv efterspørger”, udtaler Thomas Kastrup-Larsen.

Fakta:

Den konkrete aftale om rekruttering.

Rekruttering og opkvalificering sker i et samarbejde mellem Bladt Industries A/S, Jobcenter Aalborg, Dansk Metal A/S og Tech College Aalborg inden for følgende grupper

 

  • For de ledige, der allerede har erfaring, kan der ske direkte ansættelse.
  • For de ledige, der har relevant uddannelsesmæssig baggrund, men mangler erfaring, har der været afholdt et informationsmøde i december ved Metal Aalborg, hvor både Bladt, TechCollege og Jobcentret er til stede.
  • For de ledige, der ikke i forvejen har erfaring eller uddannelse inden for området, men gerne fremadrettet vil arbejde med disse opgaver, vil der blive holdt et selvstændigt informationsmøde efter nytår.
  • Evt. interesserede inden for de tre ovennævnte kategorier skal henvende sig til Jesper Falkenberg Clausen, Metal Aalborg 8712 3831

Aalborg Alliancen

  • Aalborg Alliancen er en aftale mellem Aalborg Byråd og erhvervslivet i Aalborg Kommune, herunder Dansk Industri (DI) i Aalborg, LO Aalborg og Erhverv Norddanmark.
  • Aftalen skal sikre kvalificeret arbejdskraft til kommunes virksomheder, nedbringe ledigheden i Aalborg Kommune og medfinansiere den 3. Limfjordsforbindelse.
  • Foreløbig har 11 virksomheder sagt ja til at være del af Alliancen – og der er aftalt møder med yderligere 10 virksomheder.
  • Vil en virksomhed med i Aalborg Alliancen skal de bare “Ringe til Rune på 99315200”. Så får de en aftale om besøg.

 

Kilde: Aalborg.dk