Kaffebaren
Springeren
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Aalborg er mere blå end rød – vi har bare været for dårlige til at vise, vi kan mindst det samme som S, siger Maja Torp, der er ny gruppeformand og politisk ordfører for Venstres Byrådsgruppe i Aalborg

Bare halvanden måned før kommunalvalget foretager Venstre – Aalborg Byråds næststørste parti – et generationsskifte i toppen af partiets byrådsgruppe.

Ny gruppeformand og politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe bliver 48-årige Maja Torp. Hun afløser Mads Sølver Pedersen, der ikke genopstiller til byrådsvalget.

Og det er med både ydmyghed og masser af energi og appetit på mødet med vælgerne at Maja Torp tager over på posten som gruppeformand.

-Jeg er utrolig glad for den tillidserklæring, det er at blive formand for Venstres Byrådsgruppe. Det gælder selvfølgelig især når det sker lige foran et byrådsvalg og en valgkamp, hvor alle partier skal ud og udfordre hinanden. Det bliver en vild og spænende valgkamp, som jeg glæder mig til at komme i gang med for alvor, siger Maja Torp.

MEGET OPTIMISTISK – FOR AALBORG ER MERE BLÅ END RØD
På forhånd er den nye Venstre-profil er optimistisk for den kommende valgkamp – også selv om Venstre på landsplan kunne ligge bedre i meningsmålingerne.

Jeg er meget optimistisk på vegne af Venstre i Aalborg. Aalborg er jo ikke en rød by, fordi Socialdemokratiet sidder på borgmesterposten. Med mit kendskab til Aalborg, og til de mange nye mennesker, der kommer til vores by som studerende, vil jeg påstå, at Aalborg er mere blå end rød.

Når Socialdemokratiet alligevel sidder på borgmesterposten og i mange år også har fået fantastisk flotte stemmetal til kommunalvalgene i Aalborg, så hænger det efter min mening mere sammen med, at det endnu ikke er lykkedes for os i Venstre, at vise hele Aalborg, at vi kan levere Aalborg mindst lige så meget kvalitet, vækst og tryghed som Socialdemokratiet.

Men Venstre og vores borgerlige venner kan give Aalborg mere end Socialdemokraterne. Og det er det, vi nu i valgkampen og de kommende år for alvor skal ud og overbevise Aalborg om. Det glæder jeg mig virkelig meget til at komme ud og tale med aalborgenserne om, siger Maja Torp.

VENSTRE HAR SKABT AALBORG UNIVERSITET OG VELFÆRD MED VALGFRIHED
Når Maja Torp skal konkretisere, hvor Venstre kan levere mere til Aalborg end Socialdemokratiet og de røde partier nævner hun både Aalborg Universitet og det moderne velfærdssamfund, hvor borgerne kan vælge frit mellem forskellige og både offentlige og private velfærds-løsninger.

Hvem har skabt Aalborg Universitet – og hvem har udviklet det til det, Aalborg Universitet er i dag? Svaret er, at det har Venstre. Universitetet blev vedtaget i et forlig mellem VKR-regeringen og SF i 1971. Socialdemokratiet var ikke engang med i det forlig. Universitet blev åbnet under en ren Venstre-regering i 1974 – og siden er det især blevet udviklet til at være et af Europas stærkest tekniske universiteter. Vi har en nordjysk lægeuddannelse, jurauddannelse, en nordjysk businessskole. Alt sammen sket mens skiftende undervisnings- og videnskabsministre fra især Venstre har siddet. Det har givet så meget til Aalborg og Nordjylland. Og det er jeg da utrolig stolt over, siger Maja Torp.

Og hvem har skabt det moderne velfærdssamfund med valgfrihed, som danskerne er så glade for. Det har Venstres da. Vi er ovre den tid, hvor alle drømmer om at få ensartede socialdemokratiske standardvarer proppet ned i halsen. Vi er forskellige, og vi har forskellige drømme og ønsker til, hvordan vores liv og hverdag skal se ud. Der har Venstre nogle løsninger og noget tro på at vi skal skabe et samfund, hvor danskerne kan vælge frit mellem forskellige løsninger. Det er da noget, vi skal udvikle i de kommende årtier, mens Socialdemokratiet mere og mere udvikler en trang til topstyring og tror, man kan styre danskernes liv fra et skrivebord i København. Det tror jeg ikke. Aalborg kan meget mere end Socialdemokratiet vil lade os vise, siger Maja Torp.

AFDELINGSCHEF FOR MISBRUGSOMRÅDET I AALBORG KOMMUNE
Maja Torp er 48 år, mor til tre, uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet, har været medlem af Aalborg Byråd i fire år – og har også været folketingsmedlem. Hun er afdelingschef for misbrugsområdet i Aalborg Kommunes Familie- og Beskæftigelsesforvaltning – og har tidligere arbejdet i ledelsessekretariatet på Aalborg Universitet, på Aalborg Universitetshospital samt nordjyske kommuner.

Kilde: Venstres Byrådsgruppe i Aalborg

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren