Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

AALBORG DEN MEST DIGITALT PARATE KOMMUNE I NORDEN

Nyt studie af 60 nordiske kommuners digitale parathed konkluderer, at Aalborg samlet set er den mest digitalt parate kommune i Norden, og dermed bedst rustet til at møde og omfavne den digitale fremtid. 

Telenor har netop offentliggjort et stort studie af nordiske kommuners digitale parathed, The Nordic Digital Municipality Index 2020, hvor analysevirksomheden Analysys Mason har undersøgt 60 nordiske kommuner i Sverige, Norge, Findland og Danmark og forskelle og fremskridt på udbredelsen af bredbåndsnet, strategier for smarte byer og udbud af digitale tjenester på kommunalt niveau.

“Coronasituationen har understreget vigtigheden af en stærk digital infrastruktur, hvor stærke mobil- og internetforbindelser spiller en afgørende rolle for samfundets sammenhængskraft. Det er vigtigt for os, at kommunerne er en aktiv medspiller til at løfte digitaliseringen af vores samfund, og derfor giver undersøgelsen værdifuld indsigt i nogle af de krav, der er nødvendige for, at kommunerne understøtter en effektiv og rettidig udrulning af den kommende 5G-mobilteknologi,” siger Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Aalborg Kommune scorer højest
Aalborg Kommune scorer samlet set 8,3 ud af 10, og dermed er den kommune, der klarer sig bedst på tværs af de opsatte kategorier. Scoren beror bl.a. på kommunes evne til at levere gode udrulningsforhold for mobilinfrastruktur – fx masteplaner, rimelige vilkår for adgang til arealer, samt effektiv sagsbehandling og hurtig proces for godkendelser af ansøgninger. Aalborg rangerer samtidig høj på den samlede score, fordi kommunen giver borgerne god adgang til digitale tjenester og på grund af kommunens udprægede brug og strategier for automatisering, brug af AI, IKT på sundhedsområdet og samarbejdet med Aalborg Universitet.

”Digitalisering er et vigtigt indsatsområde i Aalborg, og derfor er jeg stolt over, at vi bliver anerkendt for det fokus. Vi har en langsigtet erhvervsstrategi, som bygger på et tæt samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. En stærk digital infrastruktur er blevet en grundlæggende forudsætning for både virksomheder og familier. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at fremme brugen af teknologien der, hvor det giver mest værdi for vores borgere, og giver vores virksomheder de bedste rammevilkår”, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Aalborg og 5G
I Telenor Danmark glæder man sig over, at det netop er Aalborg, der er den er mest digitalt parate kommune i Norden, da Telenor i Danmark har et godt samarbejde med både Aalborg Kommune og Aalborg Universitet, hvor Telenor levere 5G. Det er blandt andet én af årsagerne til, at det netop er i Aalborg, at Telenor åbner for de første 5G-mobilmaster i uge 40.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen har kortlagt, analyseret og sammenlignet, hvordan 60 udvalgte kommuner i Sverige, Norge, Findland og Danmark bidrager til en digital fremtid. Kommunerne er fordelt på fem store, fem mellemstore og fem små kommuner fra hver af de fire nordiske lande.

Find hele undersøgelsen her: https://www.telenor.com/wp-content/uploads/2020/09/Nordic-Digital-Municipality-Index-2020.pdf

Kilde: Telenor

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S