Hotel Phønix
JobConnection
Faarup skovhus
Printereksperten

Gode Gerninger i Aalborg hjælper børn i Syrien

Gør en god gerning, og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra den 11. januar, når DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste. Novo Nordisk Fonden donerer et beløb til Danmarks Indsamling for hver gerning, der registreres på dr.dk/godegerninger.

Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole, eller bag en kage til en, du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere – en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

 

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Tiden med corona er generelt svær for mange, og det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i sit lokalmiljø. Og med det aktiverer partnerskabet børnene i Aalborg:

 

Lea Korshøj Christensen er Børnebibliotekskoordinator hos Aalborg Bibliotekerne, og hun glæder sig over, at bibliotekerne kan være kanal for lige præcis denne kampagne: “Jeg tror, vi alle kan sætte os ind i, hvor svært det er i denne tid – måske især for børnene, som måske ikke helt kan forstå, hvorfor dagligdagen er blevet så radikalt ændret. Derfor tror jeg også, at børnene har lyst til at gøre noget ekstra godt for at glæde andre – måske endda glæde nogen, som man ikke har besøgt i lang tid, på afstand selvfølgelig”.

 

Gør en forskel der, hvor du er

De yngste borgere i Aalborg får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet, FDF og Aalborg Bibliotekerne kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør:

 

“Vi er jo desværre lidt udfordret, fordi bibliotekerne er lukket ned, så børnene desværre ikke kan besøge os, og aflevere bevis på deres gode gerninger, men i stedet kan de besøge os digitalt – på vores hjemmeside og på vores sociale medier. Her vil vi i løbet af kampagneperioden komme med gode ideer og inspiration til, hvordan børnene kan lave gode gerninger for andre”, afslutter Lea Korshøj Christensen.

 

Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små – der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

 

Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man ved at kontakte Aalborg Bibliotekerne eller på dr.dk/godegerninger, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit velfortjente godhedsdiplom.

 

Fakta:

 

Gode Gerninger

10 bud på gode gerninger:

  • Indsaml noget skrald
  • Hjælp dyrene i naturen / haven
  • Hjælp din nabo
  • Bag en kage til en, du vil glæde
  • Ring / skriv til dine bedsteforældre
  • Send en hilsen til nogen på et plejehjem
  • Hjælp nogle nybagte forældre
  • Gå en tur med en ven / nabo / familiemedlem
  • Gør en tjeneste for nogen
  • Læs en historie højt for et andet barn

 

Læs mere på: www.dr.dk/godegerninger

Hos Friluftsrådet: https://friluftsraadet.dk/

Hos FDF: https://fdf.dk/

På hjemmesiden for det lokale bibliotek: www.aalborgbibliotekerne.dk

 

Danmarks Indsamling 2021

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 danske organisationer.

Danmarks Indsamling 2021 sætter fokus på coronakrisens børn.

 

Om Danmarks Indsamling-projektet i Syrien

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.

 

Læs mere om Danmarks Indsamling 2021 på www.danmarksindsamling.dk

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S