Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Et brændende ønske om at gøre en forskel for udrydningstruede dyr, blev startskuddet til plakatbutikken Evermento, som efter kort tid har formået at samle et større pengebeløb ind til både WWF og Dyrenes Beskyttelse, gennem salget af deres særlige WILDLIFE-plakater.

Det lå ellers ikke i kortene for stifteren Thomas Holm, som arbejdede med marketing i den finansielle sektor. Men efter at have set hvor slemt det egentlig stod til, var der kort vej fra tanke til handling.
“Jeg tror de fleste godt ved, at situationen for mange dyrearter ikke er god, men jeg tror det er de færreste som ved, hvor slemt det egentlig står til.” Sådan siger Thomas, som bl.a. kan nævne elefanterne, som mange danskere har et forhold til. Her er situationen rigtig alvorlig. I 2021 er den afrikanske skovelefant gået fra at være kategoriseret som en “sårbar art” til “kritisk truet”. Næste skridt er at arten erklæres for udryddet i den vilde natur.
Og elefanten er blot én ud af mange arter, som vi risikerer at sige farvel til. Desværre kan man ikke “trylle” en art tilbage igen. Når først en art er udryddet, så kommer den ikke igen.

Posters that matter
“Kunsten bliver en tand federe, når den faktisk betyder noget.” siger Thomas,
og det er der heldigvis mange som er enige med ham i. Evermento åbnede op i februar 2021, og har siden oplevet en rigtig stor interesse fra danskerne, som kan se mening med at blande kunst med betydning.
En kunstplakat er ikke bare en kunstplakat, for her har den faktisk været med til at gøre en enorm forskel, for udrydningstruede dyr, som hver dag kæmper for overlevelse mod krybskytteri, mistede levesteder mm.

Plakatbutikken drives af to Aalborgensere, Thomas og Sofie, som har kontor på Vestre Havnepromenade i Aalborg. Ambitionerne er meget store, med løbende udvidelse af sortimentet, samt opstart på nye markeder. Målet er at donere 1.000.000 kr. i 2021 til de udrydningstruede dyr, gennem organisationer som WWF og Dyrenes Beskyttelse.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren