Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.
Første kvartal af 2021 viste en positiv udvikling i antallet af nye virksomheder i Aalborg Kommune. Særligt gennem marts var der stor fremgang.
Aalborgensisk iværksætteri fik en god start på 2021.

 

Det viser de nyeste tal fra BusinessAalborg. I første kvartal blev der nemlig stiftet flere nye virksomheder i Aalborg Kommune end gennem samme periode i 2020.

 

Fra januar til og med marts blev der etableret 607 nye virksomheder i Aalborg Kommune, hvor der i 2020 var 481 nyoprettede CVR-numre i de tre første måneder. Især marts skiller sig ud fra 2020 til 2021. Her var stigningen på 45 procent.

 

– Det er et tegn på en fortsat optimisme i vores iværksættermiljø, som kører videre fra sidste halvdel af 2020. For et år siden oplevede vi, at flere naturligt nok var afventende i forhold til at stifte virksomhed, da Corona-pandemien ramte Danmark. Men gennem det seneste år er vi kommet på rette spor igen, udtaler erhvervsservicechef i BusinessAalborg, Lone Borg.

 

Med stigningen på 26 procent fra første kvartal i fjor til i samme periode i år ligger Aalborg over landsgennemsnittet, der er på 22 procent flere nyetablerede virksomheder.

 

– Det vidner om en generel tro på tingene på tværs af landet. Derudover viser det, at vi følger de andre store byer, som vi typisk sammenligner os med, siger Lone Borg.

 

Oversigt over udviklingen i CVR-numre 2019-2021 1. kvartal

CVR udvikling 2019-2021 Q1.jpg

StartUp Days skal skubbe yderligere til iværksætterlysten

 

I indeværende og kommende uge afholdes StartUp Days Aalborg, hvor alle interesserede kan deltage i en række online foredrag, webinarer og workshops om iværksætteri. Her kan aalborgensiske iværksættere finde hinanden trods begrænsede muligheder for at mødes fysisk.

 

– BusinessAalborgs iværksætterkonsulenter har oplevet en stor efterspørgsel på vores digitale events og vejledninger. Vi kan mærke, at der fortsat er en stor iværksætterlyst i Aalborg, og det vil vi gerne bakke yderligere op om. Derfor er vi en del af StartUp Days sammen med andre vigtige aktører i Nordjylland, lyder det fra Lone Borg.

 

Partnerskabet for Iværksætteri står bag StartUp Days, hvor Aalborg Kommune sammen med Fonden for Entreprenørskab Nordjylland, AAU, UCN, Tech College, DI-Aalborg, Erhvervshus Nordjylland, Erhverv Norddanmark, Erhvervsnetværk 9220, Aalborghus Gymnasium og Aalborg Handelsskole stabler 14 dage fyldt med digitale events for nye og potentielle iværksættere på benene.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren