Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Designfirmaet SACKit vil gerne kopieres:

Giver ”Corona-støtte” til Aalborgs detailhandel

 

Tomme gågader og udsigten til et forstemmende stille påskesalg har givet SACKit en idé, der både gavner kunderne, virksomhedens egen blødende økonomi og ikke mindst den hårdt pressede lokale detailhandel i Aalborg.

Kristoffer Glerup fra SACKit og Flemming Thingbak fra Aalborg City i Aalborgs tomme gågader

Der er stille i Aalborgs gågader for tiden. Af respekt for den aktuelle situation i hele landet vælger mange strøgbutikker at holde lukket, selvom det ikke er et decideret lovkrav. For de, der stadig holder åbent, er der meget langt mellem kunderne. Nye tal fra erhvervsorganisationen Dansk Detail melder om et omsætningsfald hos 90 % af medlemmerne, mens 33 % har mistet alt salg. Det er dem, der holder helt lukket.

 

”Vores økonomi er også ekstremt hårdt ramt”, siger Kristoffer Glerup, CEO i designvirksomheden SACKit, der især er kendt for sine karakteristiske møbler og højttalere. ”Vi har måttet afskedige fire medarbejdere og ser ind i en påske, hvor vi slet ikke forventer det salg på fx udendørs møbler som ellers. Vi har mere end nogensinde brug for at booste vores omsætning”.

 

SACKit er en Aalborg-virksomhed, og Kristoffer Glerup ser derfor nedslået til, mens de handlende, restaurationsbranchen og kulturlivet i Aalborg også er hårdt presset. Det har givet anledning til en idé, der skal være win-win-win for alle involverede parter:

 

”Vi har kort fortalt besluttet at forære alle vores kunder et gavekort til Aalborg City på 25 % af det beløb, de handler hos os for. Så for hver fx 1000 kr., man handler hos SACKit for, får man tilsendt et gavekortbevis på 250 kr. til Aalborg City”, siger han og understreger samtidig, at han ville ønske, SACKit kunne hjælpe i hele landet, men har valgt at fokusere lokalt i håb om, at det bedre vil kunne mærkes. Her gav Aalborg Citys gavekort-setup en unik mulighed for at koble systemerne sammen og realisere idéen inden for få dage.

 

Kristoffer Glerup fra SACKit og Flemming Thingbak fra Aalborg City

 

Hos Aalborg City, der har måttet aflyse samtlige events og arrangementer i påsken, er man meget taknemmelige for omtanken og sætter stor pris på al støtte i øjeblikket, bl.a. gennem salg af gavekort:

 

”Det er en fortvivlende situation for detailhandlen. Butikker, caféer, kulturtilbud osv. er jo noget af det, der skaber liv og atmosfære i en by og giver en lyst til at bo og leve der”, siger Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City. ”Det vil være en katastrofe for byen, hvis den aktuelle krise kommer til at betyde, at vores midtby bliver mindre levende og varieret. Derfor gør det mig glad og varm om hjertet, og jeg synes, at det er så god stil og et supersympatisk tiltag fra SACKit”.

 

Gavekortet til Aalborg City er gyldigt i de ca. 150 butikker, spise- og oplevelsessteder, der er medlem af foreningen og kan indløses, når det igen bliver muligt at shoppe og nyde en kop kaffe eller en god frokost i Aalborg centrum.

 

Normalt er designfirmaer ikke meget for kopister, men denne gang ser SACKit meget gerne, at idéen om at give noget ekstra til egne kunder og samtidig hjælpe den trængte, lokale detailhandel bliver grebet af andre virksomheder, der også trænger til et omsætningsboost.

 

”Vi kommer kun gennem det her ved at hjælpe hinanden, og vi håber og tror, at gode tiltag vil inspirere til andre gode tiltag, så vi hjælper og støtter hinanden gennem denne tid, som er svær for alle virksomheder”, siger Kristoffer Glerup.

 

 

FAKTA: Sådan hjælper du butikkerne i Aalborg City

Når du handler på sackit.dk, modtager du automatisk på mail et gavekortbevis til Aalborg City på 25 % af købsbeløbet. Beviset kan hos Aalborg City, Føtex Slotsgade eller Salling veksles til et gavekort, der kan bruges hos alle ca. 150 butikker, spise- og oplevelsessteder, der er medlem af foreningen – når samfundssituationen igen tillader det. Du kan se alle medlemmerne på aalborgcity.dk. Særtilbuddet hos SACKit gælder fra den 2. april og foreløbig til den 13. april.

 

Fakta om SACKit

SACKit udvikler og sælger livsstilsprodukter med hovedvægt på kvalitet, funktionalitet og dansk design, der skiller sig ud. Sortimentet omfatter blandt andet højtalere, trådløse opladere, høretelefoner, sækkestole, barstole, borde og loungestole. Virksomheden er stiftet i Aalborg i 2012 af CEO Kristoffer Glerup. I 2016 kom managing director Peter Rasmussen ind som partner. SACKit omsætter årligt for et større tocifret millionbeløb på 30 markeder verden over. 35 procent af salget kommer fra eksport med Norge, Sverige, Finland og Tyskland som de vigtigste markeder. SACKit beskæftiger 18 medarbejdere. Læs mere på www.sackit.dk

Kilde: SACKit

Folmer Olsen
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby