Kaffebaren
Jutlander Bank
Faarup skovhus

Aalborg SØ – spiritusbilist standset takket være årvågen borger


Tirsdag den 16. februar om aftenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bilist, der netop var kørt fra en adresse i Aalborg SØ, muligvis var påvirket af spiritus. En patruljevogn befandt sig heldigvis lige i nærheden – og få minutter senere var bilisten standset til kontrol.

Da betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 49-årig mand, var det tydeligt, at han muligvis var påvirket af spiritus – hans øjne var meget røde, og han talte snøvlet. En alkometertest understregede, at manden tilsyneladende var påvirket: hans promille var nemlig klart over den lovlige grænse på 0,5.

Politiets systemer viste derudover, at manden ikke havde førerret til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel samt kørsel uden førerret. Den sigtede blev derefter kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen. Og da det var 3. gang, at bilisten blev standset uden førerret til personbil, blev køretøjet desuden konfiskeret.

 

Sådan er du med til at forhindre spirituskørsel:

  • Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  • Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  • Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Støvring E45 – påvirket bilist kørte alt for tæt på forankørende


Da en betjent førte civil patruljevogn ad motorvej E45 i nærheden af Støvring tirsdag den 16. februar om formiddagen, lagde han mærke til en personbil, som kørte alt for tæt på en forankørende bil – til fare for en potentiel kollision ved en opbremsning.

Derfor besluttede politiet sig for at standse vedkommende til kontrol.

Betjenten henvendte sig derefter til bilisten, som ikke kunne fremvise kørekort. Han oplyste, at han ikke havde det med. Og da bilisten så ud til at have meget små pupiller, fik betjenten hurtigt mistanke til, at der var tale om kørsel under påvirkning af narkotika. En narkometertest skulle vise, om betjentens mistanke var på rette plads.

 

Og ganske rigtigt – testen gav udslag for, at bilisten tilsyneladende var påvirket af amfetamin under kørsel.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 25-årige bilist for følgende:

  • Kørsel under påvirkning af narkotika
  • Ikke at have medbragt sit kørekort under kørsel
  • Brud på færdselsloven

 

Indbrud i villa

Natten til torsdag kl. 03.22 blev der lavet indbrud i en villa på Kærlundsvej i Aalborg. Gerningsmanden havde knust en rude for at komme ind.

På stedet blev der umiddelbart stjålet designer lamper. Der er endnu ikke et samlet overblik over hvad der er stjålet på stedet.

Narkopåvirket bilist

En times tid efter midnat, blev der standset en bil på Erantisvej i Nørresundby. Da politiet kontaktede føreren kunne de konstatere, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev endvidere fundet i besiddelse af en mindre mængde hash til eget forbrug. Han blev anholdt og der blev udtaget en blodprøve.

Føreren kan nu se frem til bøde for at have kørt i påvirket tilstand, og en bøde for at være i besiddelse af hash.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren