Bosætning Jammerbugt
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Moria findes i virkeligheden og ikke kun i Tolkiens Ringenes Herre univers. I Tolkiens verden er Moria en underjordisk mine. Dværgene gravede dog for dybt og vækkede en ond demon, hvorefter de måtte forlade Moria.

I virkelighedens verden er Moria en flygtningelejr i Grækenland, der er bygget til at huse 3.000 mennesker. Den menes dog at huse omkring 20.000 mennesker. Heraf mange uledsagede flygtningebørn, der lever under fuldstændig uhyrlige forhold med voldtægtsbander, rå kamp for overlevelse, ingen skolegang og uhygiejniske forhold.

FN, EU og Danmark har spillet fallit. Intet gøres der for at afhjælpe den humanitære katastrofe. Derfor har en række byer i Europa herunder Barcelona, Amsterdam og senest København under fællesskabet “Eurocities Solidarity Cities Initiative” sagt ja til at modtage uledsagede flygtningebørn fra Moria. Som en af de største kommuner i landet bør Aalborg Kommune selvfølgelig også tage vores ansvar. Vi kan måske ikke redde hele verden, men vi kan gøre vores del.

Fra SF Aalborgs side vil vi derfor opfordrer borgmester Thomas Kastrup-Larsen til at indlede dialog med ministeren på området og de relevante lokale organisationer som f.eks. Red Barnet, Røde Kors o.l. for at finde indkvartering, kontaktfamilier o.l. for at Aalborg Kommune kan tage imod cirka 50 uledsagede flygtningebørn.

Danmark er et af verdens rigeste lande og selvfølgelig skal vi tage vores del. Vi ved udmærket godt, hvad vi nu får smidt i hovedet om at der ikke er penge til ældrepleje, sundhedssystemet, uddannelsessystemet o.l. Men vi ved jo også godt at det er lodret forkert. Vi har rigeligt i Danmark, men vi prioriterer forkert, hvor vi prioriterer skattelettelser til dem, der har allermest og andre luksusting. Alt imens vi vender det blinde øje til steder som Moria.

 

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S