Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS

Færre og færre huse ryger på tvangsauktion i Aalborg Kommune. Siden 2012 er antallet mere end halveret, og ifølge lokal mægler skyldes det, at boligejere har lært af fortiden.

 

Det er enhver boligejers mareridt. Huset kan ikke sælges, pengene mangler, og sidste udvej er derfor tvangsauktion. Heldigvis udspiller det mareridt sig for færre og færre boligejere i Aalborg Kommune.

 

Siden 2012 er antallet af tvangsauktioner i kommunen nemlig mere end halveret, og i 2018 var antallet nede på 45. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret.

 

– Man må sige, at det er meget positivt, for det er nok skrækscenariet for boligejere – pludseligt at skulle gå fra hus og hjem. Så det er dejligt at se, at det sker for færre mennesker. Der er ingen tvivl om, at det er den lave ledighed og den lave rente, der giver mere solid økonomi, og dermed forhindrer, at folk ryger på gaden, siger Palle Ørtoft fra Nybolig i Aalborg.

 

Ifølge Nybolig-mægleren skyldes faldet også, at boligejere har lært af fortiden.

 

– Folk er klart mere påpasselige i dag og går mere op i, at økonomien skal kunne holde. Det er nok finanskrisen, der stadig spøger.

 

Nybolig blev grundlagt i 1965, da ejendomsmægler Jens Nielsen åbnede forretning i Aarhus. I dag har virksomheden udviklet sig til en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder med over 220 forretninger, 1000 medarbejdere og 700.000 månedlige besøg på nettet. www.nybolig.dk

Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS