Mia Tang kampagne
IT Security
Entreprenør Jimmy Pedersen
Restaurant Jørn

Har du lagt din vej forbi Utzon Centeret i en weekend

Her er der rig mulighed for at få nogle spændende oplevelser

Deanna og Julie scanner deres LEGO-version af Chrysler Building ind i Minecraft via vores seje Captor 3D-scanner og laver nervepirrende ballade på toppen med VR-brillerne på.

Du kan også få testet din højdeskræk, når du scanner dit byggeri ind i Minecraft hver weekend fra kl. 10-17. Læs meget mere på www.utzoncenter/leg.

Om Arkitektur er en leg

Børn fra hele Danmark får nu mulighed for at træde i den verdenskendte arkitekt Jørn Utzons fodspor. Hans særlige måde at arbejde på var med til at gøre Danmark til en verdenskendt arkitekt- og designnation.

Nordea-fonden har i sommeren 2017 uddelt 11 mio. kroner til Utzon Center i Aalborg. Målet er at gøre arkitektur til en leg sammen med 50.000 børn de næste fire år.

Operahuset i Sydney blev kun til, fordi Jørn Utzon kunne udfordre ingeniørernes beregninger ved at bygge håndlavede modeller. Jørn Utzon har været med til at gøre Danmark til en kreativ designnation, og projektet på Utzon Center tager udgangspunkt i Utzons arbejdsmetode – og tilfører det alle de nye tekniske muligheder. Det betyder, at børnene i projektet kan lære matematik og naturvidenskab med både hænder og hoved, printe i 3D, tegne smukke tegninger, bygge modeller eller få hjælp fra en robot eller opdage geometri i virtual reality.

Det særlige ved projektet er, at det kobler kreativitet og naturvidenskab sammen. Det betyder, at arkitektur, matematik og teknologi leges og læres på samme tid.

”Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det vil give en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden”

– Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden

Mødet med Jørn Utzon er bare starten og den del af projektet udvikles sammen med DR Skole. Herefter følger særudstillinger med bl.a. Wikke Rasmussen, det eksperimenterende laboratorium Techstronaut udviklet med ingeniører fra Aalborg Universitet, kreativ matematik-lejrskole i Aalborg og projektets helt egen Youtube-kanal med alle børn som journalister og youtubere. Det sker i Utzon Center, i Aalborgs klasseværelser, som lejrskoledestination for elever og som efteruddannelse af undervisere i hele Danmark.

”Vi er vildt glade for og meget stolte over Nordea-fondens støtte. Der er et uset potentiale i koblingen mellem det at lege og det at lære og tilegne os matematisk og naturvidenskabelig viden. Vi ønsker at udfordre, hvordan arkitektur formidles og læres i en ny generations virkelighed. ”

– kreativ direktør på Utzon Center, Lasse Andersson

Den undervisning, som eleverne møder, vil derfor både foregå på digitale, virtuelle platforme og med hænderne i det fysiske rum. Det omfattende projekt består af i alt fem hovedaktiviteter, som realiseres sammen med stærke lokale og nationale samarbejdspartnere blandt andet DR, Aalborg Kommunes Skoleforvaltning, Aalborg Universitet, UCN, VisitAalborg og Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Kilde: Utzon Center

Mia Tang kampagne
IT Security
Entreprenør Jimmy Pedersen
Topbanner