Bosætning Jammerbugt
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Program

Bæredygtighedsfestivalen 2020 blev skudt i gang onsdag 9. september kl. 14:00 i Aalborg Kongres og Kultur Center af tegneren og klimaaktivisten Anders Morgenthaler. Han fortalte blandt andet om sit syn på, hvordan vi bedst når klimamålene.

I forbindelse med festivalen bliver der løbende afholdt arrangementer i både Aalborg by og Aalborg Kommune.

Her kan du se nogle af de mange arrangementer

 

Fredag d. 11 september: 

Bæredygtighed i et forretningsmæssigt perspektiv
Erhverv Norddanmark

kl. 07:00 – 10:00

FN´s verdensmål synes for mange små og mellemstore virksomheder, som noget udefinerbart og højtragende. Erhverv Norddanmark sætter sammen med udvalgte medlemsvirksomheder verdensmålene til debat og inspirerer til, “hvordan man tjener penge på skidtet”. Kom og hør, hvordan Jysk Energi, ALU Mast, Sushimania, BConzept og ECObility har omsat verdensmålene til bundlinie og branding.
Utzon Center, Slotspladsen, Aalborg, Danmark

Høstgudstjeneste for børnehaver, dagplejere og hjemmegående
Margrethekirken, Aalborg

kl. 10:00 – 11:30

Årets Høstgudstjeneste for børnehaver, dagplejere og hjemmegående med børn har et særligt fokus på bæredygtighed. Det handler både om den grønne dagsorden og hverdagslivets egen bæredygtighed. Gudstjenesten er helt i børnehøjde både hvad angår musik, ord og sanselighed. Kirken serverer frugt og saft til alle efter gudstjenesten. 

For de der har lyst til at blive, kan man I legestuen nyde medbragte madpakker og lege frit. I Krea-hjørnet laver vi genbrugsgaver, måske til søndagens høstauktion?

https://margrethesogn.churchdesk.com/event/5633548

Revlingbakken 18, Aalborg, Danmark

 

Students and Start-ups for Sustainability

International Network of Green Agents

kl. 11:00 – 14:00

The event will be a celebration of the many students and startups who are working towards improving the overall sustainability agenda. Among the things you can experience during the event are AISEC Students doing ‘Ignite Presentations’ on their projects related to UN SDG’s, an Aalborg-based start-up working on solutions within vertical farming, the release of a children’s book written on the topic of sustainability, as well as a section on vegan food and organic meals for students.

https://www.networkofgreenagents.international/

Grøn Scene – Bæredygtighedsfestivalen, Honnørkajen, Aalborg, Danmark

Bedsteforældre der flytter
Bedsteforældrenes KlimaAaktion Aalborg

kl. 14:00 –

Vi går rundt i festivalområdet med en trækvogn og vil gerne i dialog med jer. Vi vil fortælle om praktiske ting, som vi har fundet ud af, er overkommelige i hverdagen og til gavn for klimaet. Vi vil også gerne fortælle om de projekter, vi p.t. arbejder med for at skubbe på udviklingen. Måske vil I få en klimakiks, mulighed for at deltage i en konkurrence eller købe et lille træ til kampagnen Danmark planter træer. Vi gør det, fordi vi er bekymrede for den klode, vores børnebørn skal overtage.

Aalborg Havnefront, Strandvejen, Aalborg, Danmark

 

Officiel åbning af Bæredygtighedsfestivalen 2019
Center for Grøn Omstilling

kl. 15:30 – 18:15

Vær med, når Borgmester Thomas Kastrup-Larsen åbner Bæredygtighedsfestivalen 2019 med et fantastisk arrangement, hvor vi vil sætte ekstra fokus på partnerskaber. Vi kigger på vigtigheden af partnerskaber mellem det offentlige, det private og uddannelsesinstitutioner og hvordan man etablerer og holder partnerskaber i live. Til arrangementet vil Bæredygtighedsprisen 2019 også blive uddelt, og så lader vi champagnepropperne springe i anledning af Aalborg Charterets 25 års jubilæum.

Grøn Scene – Bæredygtighedsfestivalen, Honnørkajen, Aalborg, Danmark

 

Miljødag med affaldsindsamling i Hortensiaparken (Skallerupvej)
Øst i Centrum – Alabu Bolig og Lejerbo

kl. 16:30 – 19:00

Kom og vær med til at samle affald i vores dejlige område i Aalborg Øst. Vi mødes kl. 16:30 ved Fælleshuset på Skallerupvej, hvor alle får udleveret sække og gribetænger. Herfra bevæger vi os ud i området, hvor vi vil samle affald. Efter en times tid samles vi igen ved fælleshuset, hvor alle bliver tilbudt noget velfortjent mad og drikke. Så hvis du har lyst til at tilbringe en eftermiddag i bæredygtighedens tegn og samtidig møde andre mennesker, så tilmeld dig ved at skrive til jy@alabubolig.dk

Gå på vandet med Aalborg Stadsarkiv
Aalborg Stadsarkiv

kl. 17:00 – 18:30

Temaet er vand, infrastruktur og hygiejne gennem tiden på denne guidede tur i Aalborgs Centrum med arkivar Bente Jensen fra Aalborg Stadsarkiv. Gennem historien var vandkvaliteten et problem i Aalborg. Det kulminerede med koleraepidemien i 1853, hvorefter der startede et stort arbejde indtil 1898 med at skaffe bedre vandkvalitet og overdække åerne i det indre Aalborg. I dag åbner vi igen åerne op for bl.a. for at sikre vandafløb og rekreative byrum. Tilmelding på HistorieAalborg@aalborg.dk

Arkivstræde 1, Aalborg, Danmark

 

Klimavenlig ret – Restaurant Rusk
Restaurant Rusk

kl. 17:00 – 23:00

Dagens stegte fisk med broccoli og fennikel, sauce hollandaise og kartofler med urter Pris 225 kr.

https://restaurantrusk.dk/

Brandstrupsgade 11, 9000 Aalborg, Danmark

 

Klimavenlig ret – Restaurant Dejavú
Dejavú

kl. 17:30 – 22:00

“Grillet jomfruhummer” Grillet jomfruhummer med spæk fra Rosenbeck frilandsgrise fra Dronninglund, hvortil der er friskpillet ærter, blommetomater og brunet smør. Pris 135 kr.

https://bistrodejavu.dk/bistro-dejavu/

Ved Stranden 7D, Aalborg, Danmark

 

Digitale teknologier, Verdensmål og Bæredygtige Investeringer
Department of Computer Science, Aalborg University

kl. 19:30 – 21:30

Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet har inviteret den tidligere studerende Varan Pathmanathan hjem til Aalborg for at fortælle om sit arbejde som stifter og direktør for MakeImpact.io, en digital service som gør det muligt at målrette sine investeringer efter FN’s 17 verdensmål. Med udgangspunkt i sin egen historie vil Varan sammen med deltagerne på aftenen dykke ned i det centrale spørgsmål: hvordan kan digitale teknologier bidrage til at opnå FNs verdensmål?

https://www.facebook.com/IxDAfterDark/

Studenterhuset, Gammeltorv, Aalborg, Danmark

Kilde: Aalborg Kommuen

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S