Mia Tang kampagne
IT Security
Møllers Maler
Rold Skov Adventure

For syvende gang kommer det til at vrimle med arrangementer og aktiviteter, som alle har bæredygtighed i fokus, når Bæredygtighedsfestivallen den 11. – 14. september 2019 skydes i gang.

“Vi er stolte over igen i Aalborg at kunne være vært for Bæredygtighedsfestivalen,” siger Rådmand Lasse P. N. Olsen, Miljø og Energiforvaltningen, Aalborg Kommune: “Vi synes, det skal være let at være grøn i Aalborg og omegn. Forskellige initiativer i løbet af ugen skal derfor vise, hvordan der let kan træffes bæredygtige valg, der passer ind i hverdagen. Vi har til dette års festival et særligt fokus på FN’s 17 verdensmål for Bæredygtig Udvikling, hvilket vil være et centralt og gennemgående tema for alle dagene.”

 

Aalborg i verdensmål farver

Bæredygtighedsfestivalen sætter i år særligt fokus på FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, som også viser sig med forskellige udstillinger langs Aalborgs havnefront. Her kan man opleve bæredygtig, mobilitet, energi- og vandforsyning og i det hele taget, hvordan man kan leve mere bæredygtigt og hvorfor. Og netop hvordan og hvorfor vises frem ved hjælp af bæredygtighedsmålene, som med deres farverige udtryk er med til at gøre bæredygtighed konkrete ved 17 indsatsområder.

 

Verdensmålene fylder mere og mere, og hele kommunen skal således engageres i målene. Rådmand Lasse P. N. Olsen inviterer derfor alle til at være med: “Og det er ikke kun i Aalborg midtby, at bæredygtighed kommer i front. Alle borgere, virksomheder, skoler osv. inviteres til at være med og bidrage til festivalen. Programmet sammensættes af alle de aktører, som vælger at bidrage til festivalen, og her er det kun fantasien, der sætter grænser. Så lad os sammen få stablet et godt program sammen.”

 

Hverdagseksempler på bæredygtighed

Der åbnes for ansøgninger til en stand på Bæredygtighedsmarkedet under Bæredygtighedsfestivalen i marts. “Du kan søge om en stand på Bæredygtighedsmarkedet, hvis du har noget, som du har lyst til at vise frem for andre nordjyder og måske ikke lige har mulighed for det på andre måder,” fortæller Projektleder Heidi Lyhne Jensen, Aalborg Kommune. “Vi samler en masse forskellige stande, som alle viser eksempler på bæredygtighed. Fælles er, at det skal give eksempler på, hvordan man let kan træffe bæredygtige valg som privatperson. På den måde inspirerer vi hinanden.”

 

Man kan også være med på festivalen på andre måder – for eksempel med en rundvisning, et oplæg eller arrangement. “Der er mange muligheder for at være med – fælles er, at det skal handle om bæredygtighed og være med til at inspirere andre,” siger projektleder Heidi Lyhne Jensen.

 

Man kan læse mere på centerforgrønomstilling.dk

kilde: Aalborg.dk

Mia Tang kampagne
OITS – Printer Jørn
Møllers Maler
Rold Skov Adventure