Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Der er ved at indfinde sig normaltilstande på boligmarkedet efter en historisk hektisk påske. Med den aktuelle genåbningsfase vurderes der at komme mere balance på boligmarkedet de kommende måneder.

Efter en hæsblæsende start på 2021 begynder boligmarkedet endelig at vise normalitetstegn. Hvor årets første måneder har budt på et boligmarkedet, der i gennemsnit lå 80 pct. over normalniveauet for aktivitet de seneste fem år, har vi den seneste uge set en halvering. Det fremgår af de nyeste data fra Boligsiden.dk.

-40 pct. over normalen er stadig et tempofyldt boligmarkedet, men der er tale om en signifikant nedgang, som vi tror de fleste i branchen har set frem til. Det er gået stærkt, og vi er mange steder der, hvor vi simpelthen ikke er i stand til at tilbyde kunderne de boliger, de efterspørger, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Nedgangen i aktivitet gælder ejerlejligheder og sommerhuse, mens markedet for villaer og rækkehuse ligger nogenlunde stabilt.

-Der kommer også et tidspunkt, hvor mange har købt det sommerhus, de har været på udkig efter, og derfor ser vi selvfølgelig også, at salget går lidt ned, selvom det stadig er på et ret højt niveau, siger Peter J. Mattsen.

Han forklarer det faldende salg på ejerlejligheder med en generel knaphed på boliger i især København og Hovedstadsområdet.

-Efterspørgslen på lejligheder i København er ikke blevet mindre over årene. Vores hovedstad er nærmest blevet en magnet, hvor mange gerne vil bo, men udfordringen er, at antallet af nye københavnere overstiger antallet af nye boliger, hvorfor vi også har set og formentlig vil blive ved med at se betydelige prisstigninger på københavnske kvadratmeter, siger Peter J. Mattsen.

Påsken 2021 var historisk aktiv, og det er ifølge mæglerdirektøren ikke usædvanligt, at man ser en aktivitetsnedgang i forlængelse af påsken.

-Under Corona er vi vidner til et mildt sagt hektisk boligmarked, så påsken i år har budt på om end endnu flere handler end normalt, derfor var det også forventeligt, at det ville stilne af bagefter. Med den begyndende genåbning af samfundet er der grund til at forvente, at boligmarkedet vil normalisere sig yderligere de kommende måneder, siger Peter J. Mattsen.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren