Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Der blev solgt knap 13.400 boliger i marts måned. Det er mere end 2.000 flere solgte boliger end ved den hidtidige rekord, der blev sat i juni 2020. Særligt salget af villaer og rækkehuse og sommerhuse er vækstet den seneste måned, viser Boligsidens nye handelstal for marts.

13.370 boliger blev der solgt i marts måned. Det resultat er ikke set højere for en enkelt måned i perioden tilbage 2011, hvor Boligsidens statistik strækker sig til.

Dermed er der sat en ny, svimlende rekord for boligsalget, idet der samtidig er et pænt stykke ned til den hidtidige rekord, der blev sat tilbage i juni 2020, hvor der blev solgt 11.305 boliger.

”Den første forårsmåned har budt på fuldt flor på boligmarkedet. Der er sat ny rekord i boligsalget, og vi ser et antal handler, der er næsten dobbelt så stort, som det plejer at være i marts måned. Ser vi bort fra marts måned sidste år, der var præget af coronanedlukning, og i stedet kigger på marts måned 2019, kan vi konstatere en stigning i det samlede boligsalg på 83 procent,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ny rekord for hushandler

Det er alle boligtyper, der oplever en fremgang i salget. Men alene i marts er der solgt 7.421 huse i Danmark. Det er ny rekord for hushandlerne og 25 procent flere end i februar, hvor der ellers også blev sat rekord med knap 6.000 solgte huse.

”Der var tryk på i forvejen, og alligevel er tempoet på boligmarkedet sat et ekstra gear op i marts måned. I ugerne op til påske så vi, at flere satte deres bolig til salg, hvilket resulterede i en lille stigning i det samlede udbud af boliger. Køberne har dermed haft friske varer at vælge imellem, og mange har haft held til at finde hjem i et nyt hus,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Siden marts sidste år er der sket en stigning i hussalget i stort set alle landets kommuner, og det er i kommunerne Gentofte, Ikast-Brande og Kerteminde, vi finder de største stigninger. Det understreger, hvor bredt forankret det stigende hussalg er over hele landet.”

Stor stigning i sommerhussalget

Salget af sommerhuse er også steget meget. I marts er der solgt 1.915 sommerhuse, hvilket er en fremgang på 26 procent sammenlignet med februar måned.

”Vi kender vist alle historien om det eksplosive sommerhussalg under corona, og sidste kapitel er tilsyneladende ikke skrevet endnu. Mange kan se nytten af og glæden ved at have sin egen feriebolig til brug i weekender og ferie. Måske specielt nu, hvor eventuelle planer om en sommerferie sydpå forbliver noget usikre,” siger Birgit Daetz.

Med 1.915 sommerhussalg i marts i år skriver den første forårsmåned sig dermed ind som den tredjebedst sælgende siden 2011 – kun overgået af maj og juni i 2020.

Solgte boliger i marts måned de sidste tre år:

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Boligsalget i 1. kvartal 2020 og 2021:

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren