Hotel Phønix
JobConnection
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Julen er hjerternes, børnenes og familiens fest. En tid med fællesskab, sammenhold og gode relationer. Sådan er det for langt de fleste, men for andre er det en påmindelse om ensomhed, manglende netværk, svære livssituationer og følelsen af at være udenfor.

Derfor sætter De Frivilliges Hus Aalborg fokus på den frivillige sociale jul, hvor man både kan bidrage, deltage i fællesskaber og være frivillig. Og opfordringen er klar: gør gerne en indsats i julen, men overvej også hvordan du kan bidrage resten af året, for det er ikke kun i julen, der er brug for dig.

Den frivillige sociale jul
De Frivilliges Hus har i år været så heldige at få støtte fra Aalborgkalenderen 2021, der hvert år donerer en del af overskuddet fra salget af kalenderen til lokale sociale formål. Pengene bliver bl.a. brugt til at sætte fokus på den frivillige sociale jul med udsendelsen af et alternativt julekatalog om emnet. Julekataloget med titlen ’Den frivillige sociale jul’ handler om de frivillige sociale foreninger i Aalborg hen over julen – deres aktiviteter og fællesskaber. Kataloget indeholder bl.a. oversigter over, hvor man kan søge julehjælp, hvor man kan blive frivillig, finde støttearrangementer, gratis juleoplevelser og foreninger, der har åbent i juledagene.

Kataloget rummer også et par inspirerende fortællinger af Sabrina, der i en årrække år har været frivillig juleaften, og en mor der fortæller om, hvordan det er at modtage julehjælp.

Frivillig – hele året
Ensomhed, dårlig økonomi og følelsen af at være uden for er der hele året, og Corona-nedlukningerne har desværre haft den effekt, at en del frivillige ikke er vendt tilbage, så nu er der i den grad brug for frivillige. Vi vil i De Frivilliges Hus i den kommende tid have fokus på denne problematik, og vi håber at kunne inspirere folk til i samme grad som tidligere at melde sig til frivilligt socialt arbejde og deltagelse i fællesskaberne.

Få kataloget her
Julekataloget kan afhentes i De Frivilliges Hus på Hadsundvej 35 og vil derudover ligge tilgængeligt forskellige steder i byen.

I anledning af FN’s frivilligdag i december går vi på gaden i centrum af Aalborg med uddeling af chokoladenisser og julekatalog den 3. december.

Kilde: De Frivilliges Hus

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren