Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

Børn skal kunne gå i skole, der hvor de bor

 

Af: Skolerådmand Tina French Nielsen (V) og Byrådsmedlem Maja Torp (V)

I Venstre vil vi gerne have, at børn kan gå i skole der, hvor de bor. Det gælder også børn med særlige behov.

Efter forbillede fra Aarhus Kommune håber vi at få succes med at blande børn med autisme og børn uden en diagnose i flere klasser. I disse klasser er der i undervisningen en struktur, som ikke kun tilgodeser børnene med autisme, men som gavner alle.

Og interessen er stor for denne slags klasser, hvor elever med autisme kan få lov til indgå i klasser med børn uden diagnoser. Faktisk står flere forældre i kø for, at deres barn kan få sådan en plads.

Vi tror, at de ny klasser på sigt vil vise sig at blive en rigtig god investering. En undersøgelses fra Vive viser nemlig, at 44 procent af de elever, som kom fra specialklasser til den almene undervisning, er i gang med en ungdomsuddannelse to år efter at have afsluttet 9. klasse. Det samme tal var kun 19 procent for de elever som fortsatte i specialtilbud

Derfor synes vi i Venstre, at det giver god mening at undersøge mulighederne for at udvide tiltaget – og på sigt undersøge om det også kan også omfatte andre diagnoser.

I Aalborg Kommune har vi til dette en stærk faglighed at trække på i de forskellige forvaltninger, derfor har vi en pligt til at undersøge, i hvor høj grad at sådanne projekter kan hjælpe børn med diagnoser. Og i bedste fald gavne alle børn og samfundet som helhed.

Når vi kan se gode resultater i undersøgelsen fra Vive og responsen fra både forældre og børn, så vil det være en forspildt chance, hvis vi ikke griber den mulighed, der er nu for at fortsætte denne succes.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S