Poul Erik Bech – Sofiendalen
Jutlander Bank
Bøgsted A/S

Af: Nuuradiin S. Hussein (S), 2. Viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg Kommune

“Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig – spørg hvad du kan gøre for dit land – Som bekendt er citatet fra 1961 af Kennedy og passer efterhånden fint til Venstres ageren i kommunens indsatser og udfordringer ift. beskæftigelsen. Venstre burde efterhånden begynde at spørge sig selv, hvad de kan gøre for deres kommune i stedet for at fortsætte rollen som kritisk og observerende.
Aalborg har været igennem en fantastisk rejse – både fysisk, kulturelt, popularitetsmæssigt og ikke mindst erhvervsmæssigt – en rejse, som har høstet ros og enerkendelser såvel nationalt som internationalt. Denne rejse har blandt andet ændret den aalborgensiske arbejdsmarked – vi er ikke længere alene kendt for de store og tunge industrivirksomheder – men også indenfor IKT branchen – IT- og Kommunikationsteknologi – et regionalt klyngeinitiativ, som har vokseværk og med kæmpe potentiale.
Succesen og udviklingen er heller ikke kommet af sig selv – den har vi skabt sammen – erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, Aalborg Kommune og fagbevægelsen har sammen kæmpet for den position til gavn og glæde for aalborggenserne og ja, for hele landsdelen.
Med succesen hører udfordringer med – på nuværende tidspunkt ser vi at ledigheden stiger i Aalborg kommune ift. de andre sammenlignelige byer. Det er lykkedes os at skabe den største og velkvalificerede arbejdskraft i Nordjylland nogenside – de aalborgensiske og nordjyske virksomheder har aldrig været så priviligerede mht. velkvalificeret ung arbejdskraft som nu. Det skal vi ikke være kede af – tværtimod, vi skal være stolte af det.
Opgaven er nu at få flere virksomheder udenfor landsdelen/landegrænsen til at rejse og bosætte sig her i aalborg, så de kan får adgang til disse veluddannede unges arbejdskraft, vi skal understøtte nuværende virksomheder til at vækste via ny og smartere viden og kompetencer og sidst men ikke mindst vi skal styrke iværksættemiljøet for den vej igennem at få flere til at være selvstændige og selvforsørgende. Derudover skal vi have endnu flere til at rejse efter de små og mellemstore virksomheder i hele regionen, som kunne mangle disse kompetencer. Det er blandt mange af de måder, hvorpå vi kan påvirke og stimulere efterspørgselssiden efter arbejdskraft – det skaber vækst og velstand både for den enkelte, virksomheden og for vores lokalsamfund.
Venstre skal slet ikke være bekymret ift. udbudssiden – Aalborg jobcenter har den seneste tid været igennem store omprioriteringer, hvor man på det politiske og på embedsmandsniveau er blevet skarpere på de fokusmål, der skal bringe de ledige endnu tættere på arbejdsmarkedet og i beskæftigelse – herunder tæt opfølgning, opkvalificering og ikke mindst virksomhedsvendte praktikker. Vi kan se at flere aalborggensere får de stillinger, der opslåes end tidligere – takket være Aalborg Alliancen, som har styrket samarbejdet mellem erhvervslivet og jobcenter Aalborg.
Vi har brug for alle gode kræfter, der kan og vil udvikle Aalborgs styrkeposition og har det politiske mod til at indgå et forpligtende samarbejde, som kan sætte Aalborg på verdenskortet og gøre vores kommune endnu rigere og tryggere at bo og leve i.
Derfor er det mit håb at Venstre vil tænke sig om og bakke op om beskæftigelsesplanen 2020, som er på vej til byrådsbehandling – det fortjener erhvervslivet og de ledige – vi er parate at lytte og imødekomme ethvert konstruktiv forslag, som har til hensigt at få endnu flere aalborggensere i beskæftigelse.
Godt nytår!”

Nuuradiin S. Hussein
2. Viceborgmester
Gruppeformand (S)
Næstformand, Sundhed og Kulturudvalget.
Aalborg Byråd.
Formand, NT.

 

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig