Hotel Phønix
Printereksperten
Center Auto

Af Felix Dalker, sekretariatsansvarlig for Dansk Sundhed og Velfærd

 

Socialdemokratiet har sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet, at de 500 mio. kr., der blev afsat til bedre normeringer med finansloven, IKKE må komme børn i private dagtilbud til gavn. Det betyder, at børn i Børnehaven Bitte Bæk, Troldehulen, Den Musikalske Børnehave, Egense Friskoles Naturbørnehave, Nørresundby Daghøjskole, Rudolf Steiner Børnehaven Tusindstrålen, Skørbæk-Ejdrup Naturbørnehave, Udebørnehaven Morgenfruen, DUI Vuggestue, Bjørnehulen, Snurretoppen, Asketræet, Børnehuset Farstrup, Børnehuset Pippi, Børnehuset Vimmerby, St. Restrup Skovbørnehus og Vuggestuen Stjernestund ikke får del i pengene modsat børn i de kommunale dagtilbud.

 

Indtil nu har børn i private daginstitutioner fået samme tilskud som børn i offentlige. Det princip er nu fraveget. Vi mener, at det er helt urimeligt, at regeringen og støttepartierne på den måde forskelsbehandler børn på baggrund af forældres valg af dagtilbud. Ønsket om at forbedre normeringerne bør handle om børnene – ikke om institutionens organisationsform. Derfor bør det også fortsat være sådan, at pengene følger børnene, og at forældres frie valg accepteres.

 

Desværre svigter regeringen og støttepartierne Markus, Mie og de andre børn i de private vuggestuer og børnehaver. En ideologisk kamp mod private alternativer er åbenbart vigtigere. Det betyder, at forældrene må betale mere af egen lomme til bedre normeringer, og at færre primært forældregrupper og pædagoger får mod på at etablere nye private institutioner til gavn for børnene.

 

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig