Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Ville egentlig ikke kommentere på sagen med Inger Støjberg og hendes løgn overfor folketinget, da hun var minister.

Men efter at være blevet beskyldt for at være alt fra pædofil til landsforræder i diverse debatter af højreorienteret debattører, synes jeg lige, jeg vil forklare, hvorfor sagen er så vigtig og ikke handler om barnebrude.

Før Støjbergs ulovlige instruks om at adskille par uanset alder og uden individuel behandling, var praksis på området, at der blevet lavet en konkret individuel vurdering. Det betød bl.a. at en 17 årig og en 18 årig fik lov at blive sammen, da der intet galt er i det.

En 12 årig og en 40 årig ville derimod blive adskilt, da der her er tale om en barnebrud.

Efter Støjbergs ulovlige instruks blev den 17 og 18 årige nu adskilt uden individuel vurdering. En praksis, domstolene har kendt ulovlig.

Sagens kerne er om hvorvidt Støjberg bevidst har løjet overfor Folketinget som minister. Har hun gjort dette, hvilket meget tyder på, er det meget alvorligt og i strid med den såkaldte ministeransvarlighedslov. Det er Folketingets opgave at kontrollere regeringens arbejde, og herunder er det nødvendigt at ministeren taler sandt og ikke fortier oplysninger.

Det er der meget, der taler for at Støjberg har gjort. Og det kan faktisk straffes med op til 2 års fængsel.

Sagen handler dermed ikke om beskyttelse af børn eller noget i den stil. Det handler derimod om en minister, der sandsynligvis har løjet overfor Folketinget og handlet imod reglerne helt bevidst. Det er en meget alvorlig sag for det demokratiske retssamfund.

Af Allan Norré Pedersen

Formand SF Aalborg

Bilhuset Biersted A/S