Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Foto: Steen Brogaard

Af: Per Larsen, folketingsmedlem for Nordjyllands Storkreds og regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, valgt for Det Konservative Folkeparti. 

Da vi søndag 7. juni så 15.000 demonstranter klumpe sig sammen i smalle københavnske gader, og foran talerstolen, hvor initiativtagerne til demonstrationen opfordrede demonstranterne til at komme tættere på scenen, da blev jeg faktisk vred.

Jeg synes simpelthen det er respektløst og en hån mod alle de ofre der er i denne Covid-19 tid. Vores ældre på plejehjemmene har ikke haft besøg af deres kære i over 3 måneder, og deres ægtefælder har været forment adgang. Restriktionerne har været de samme på bosteder, i psykiatrien og på sygehusene. Virksomheder er gået konkurs og flere vil følge efter. Ca. 200.000 har enten mister deres arbejde eller er sendt hjem med lønkompensation. Rigtig mange mennesker har isoleret sig i deres hjem siden starten af marts måned, af frygt for at blive smittet med Covid-19. Hvad enten det er de ældste eller de multisyge, patienter med KOL eller diabetes eller andre sygdomme, så har rigtig mange været utrygge og bange for at blive smittet med Covid-19, og i værste fald kan koste en livet.

Jeg har stor sympati for kampen imod racisme og politivold, men der er altså rigtig mange andre måder at demonstrere på, end at klumpe sig sammen i tusindvis. Man kan sprede budskabet på de sociale medier, man kan dele løbesedler ud, man kan deltage i den offentlige debat, man kan samles i små grupper forskellige steder og holde afstand og meget andet. Men at klumpe sig sammen og synge og råbe slagord, så mundvandet spredes, det er simpelthen både hensynsløst og respektløst.

Vi skal blive ved med at vaske vores hænder ofte, spritte af og tænke os om. Vi skal holde afstand til hinanden og følge myndighedernes anbefalinger, så vi kan komme af med Covid-19 så hurtigt som muligt. Det skylder vi hinanden, og ikke mindst de syge og de svageste og alle de som har mistet deres job og deres livsværk.

Per Larsen, folketingsmedlem for Nordjyllands Storkreds og regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, valgt for Det Konservative Folkeparti.  Fotograf Steen Brogaard
Bilhuset Biersted A/S