Kaffebaren
Jutlander Bank
Faarup skovhus

Har du et trægulv i hjemmet, så er det en god idé at give det en overfladebehandling, så gulvet beskyttes og kan holde til dagligt slid. Der findes mange forskelige overfladebehandlinger, hvor en ludbehandling er en af dem. En ludbehandling opretholder træets farve og struktur og forhindrer træet i at gulne og blive misfarvet, som årene går. På den måde sikrer du, at trægulvet bevarer en flot og lys farve, samtidig med at de naturlige strukturer i træet bevares. Med andre ord: hvis du ønsker et lyst gulv, er en ludbehandling en ideel løsning, der kombinerer overfladebehandling med et flot og æstetisk resultat.

Hvilke gulve kan ludbehandles?

Ludbehandling kan anvendes på alle slags trægulve, så længe de er ubehandlede eller nyslebne. Ludbehandlingen holder ikke skidt og snavs væk alene, og bør følges trop af en topbehandling såsom lak-, olie- eller sæbebehandling.

Der findes to typer af lud:

  • Naturlud
  • Hvidlud

Hvis man blot ønsker at bevare træets oprindelige farve, samtidig med at gulningsprocessen bremses, så er naturlud det rette valg, men ønsker man et lysere og hvidt udseende på træet, skal man vælge en hvidludning.

Vedligeholdelse

Et gulv, som er ludbehandlet, kræver jævnlig rengøring med støvsugning og sæbespåner opløst i vand. Sæben lægger sig som en hinde over gulvet så det bliver smudsafvisende.

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Du kan sagtens ludbehandle dit gulv selv. Inden du gør det selv, er det vigtigt du overvejer følgende:

  • Gulvets brug og hvor meget slid, det udsættes for. Er der tale om trappetin, er det en god idé at kombinere ludbehandlingen med lakbehandling efterfølgende.
  • Gulvets træsort. Mørke træsorter som mahogni og teak må ikke ludbehandles.
  • Hvilket udseende, du ønsker at opnå med dit nye gulv.

Du kan også vælge at kontakte en professionel gulvservice som tilbyder forskellige overfladebehandlinger – herunder ludbehandlinger af gulve.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren