Hotel Phønix
JobConnection
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Norlys Vækstpulje har gennemført årets anden uddelingsrunde, hvor 28 projekter og initiativer i det tidligere Nyfors-område samlet har modtaget 2,8 mio. kr. Samtidig er der ansøgningsfrist for den tredje og sidste runde den 1. oktober.

Norlys Vækstpulje uddeler hvert år 50 millioner kroner til projekter og initiativer, der kommer energi- og telekoncernen Norlys’ godt 735.000 andelshavere til gavn. 28 glade modtagere i det tidligere Nyfors-område har netop fået besked om, at deres projekt har fået del i 2,8 mio. kr. i årets anden ansøgningsrunde.

– Vi har endnu engang fået mulighed for at give en hjælpende hånd til en masse spændende projekter og initiativer, som virkelig kan gøre en forskel for fællesskabet lokalt. Vi glæder os samtidig over at se, at der kommer flere og flere ansøgninger fra projekter, der bidrager til digitalisering og grøn omstilling. Det er udvikling, som vi hilser velkommen og håber på at se endnu mere af fremadrettet, siger Karsten Frederiksen, som er bestyrelsesformand i Norlys Vækstpulje Nyfors.

Nyt foreningshus og bedre sportsfaciliteter og -udstyr
I Aabybro skal 500.000 kr. fra Norlys Vækstpulje Nyfors gå til at etablere et nyt foreningshus, der skal være samlingspunkt for udendørsaktiviteter i området. Målet er at skabe et område med eksempelvis løbestier, fodboldbaner, petanque og outdoor-fitness, hvor der er aktivitet året rundt. Det skal være et område for unge såvel som gamle, hvor man kan komme selv eller sammen med andre og være en del af fællesskabet.

Brønderslev Hallerne planlægger at styrke idrætslivet i området ved at udvide og opføre nye og tidssvarende halfaciliteter med bl.a. et nyt springcenter. Byrådet har 2021 godkendt et rammebeløb til nye haller på 8 mil kr. i anlæg og 4 mil kr. i lån i 2021 og 2022. Med 750.000 kr. i støtte fra Norlys Vækstpulje Nyfors kan Brønderslev Hallerne tage hul på første etape af udvidelsen.

I Fjerritslev har Han Herred Motorklub fået 200.000 kr. til som en af landets første klubber at introducere eldrevne motocross-maskiner. Det vil ikke alene mindske CO2-udledningen, men også den støj, som benzindrevne motorcykler skaber. Mindre støj vil give mulighed for at udnytte baneanlægget bedre, da der ikke længere vil være tidsbegrænsning på grund af støj og miljøgodkendelser. Klubben ønsker samtidig at udbrede kendskabet til den mere miljømæssigt holdbare løsning inden for motorsporten og dermed hverve nye medlemmer til klubben og motorsporten generelt.

Næste ansøgningsrunde i fuld gang
Årets tredje og sidste ansøgningsrunde til Norlys Vækstpulje er i fuld gang, og ansøgningsfristen er den 1. oktober.

Se alle projekter, som har fået støtte fra Norlys Vækstpulje Nyfors i den seneste ansøgningsrunde.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren