Hotel Phønix
Springeren
AKKC
Vejgaard sten og krystaller

Sommeren er over os og rigtig mange skal være hjemme i Danmark i år og holde sommerferien.

Tiden skal gå, børnene skal aktiveres og der skal helst ske noget.

Heldigvis er er det både nemt og hyggeligt at tage “stængerne” på nakken og madkurven under armen, og hvem ved måske kommer aftensmaden på krogen.

Du kan vælge at besøge en af de mange fine “Put and take” fiske søer, tage til og ud på havet eller du kan vælge at se hvad du kan finde af spændende fiske muligheder i dit nærområde.

Danskerne har nemlig fået øjnene op for de mange oplevelser, der venter i naturen, herunder også lystfiskeri. I de statslige naturområder er der 115 fantastiske fiskesteder, hvor man frit kan fiske, når man har købt et lystfiskertegn.

I Aalborg Kommune er der mange gode steder at fiske, blandt andet:

Østre Anlæg
I søen i Østre Anlæg kan du fiske efter karusse og skalle

Bouet Kystvejen
Velegnet for børnefamilier. På det lave vand er det muligt at fange rejer, krabber og småfisk med rejestrygenet. Længere ude i fjorden kan du vadefiske efter havørred og hornfisk

Solsideparken
I Solsideparkens sø kan du fiske efter aborre

Østerådalen – Dallvej
I Østeråen kan du fiske efter bæk-, regnbue- og hav-ørred

 

Danskerne er blevet flittige brugere af naturen efter, at COVID-19 har lukket store dele af Danmark ned. Salget af lystfiskertegn viser samme tendens. I årets to første forårsmåneder, marts og april, er der indløst over 20 procent flere lystfiskertegn sammenlignet med samme periode sidste år.

Vil man prøve kræfter med fiskestangen, så er der gode muligheder for det i de statslige naturområder, hvor der i mange søer og vandløb er frit fiskeri.

– Det er både sjovt og spændende at tage ud og fiske. Det kan godt være, at der ikke er garanti for bid hver gang, men der er altid garanti for frisk luft og gode naturoplevelser. Mange finder ud i naturen i denne tid, og jeg håber, at endnu flere får øjnene op for de mange muligheder, vores fælles natur rummer for både at fiske, vandre, cykle, sove i telt og meget mere, siger miljøminister Lea Wermelin.

Miljøministeren opfordrer til, at man søger inspiration til den næste, eller for nogen måske den første, fisketur på hjemmesiden udinaturen.dk. Her finder man en oversigt over statens mange frie fiskesteder og de kommunale steder med frit fiskeri. Man skal dog stadig huske at holde afstand til andre og finde et andet sted at fiske, hvis der er for mange mennesker, når man kommer frem.

Børn og folkepensionister fisker helt gratis

Børn og unge under 18 år og folkepensionister fisker helt gratis på statens frie fiskesteder. Alle andre skal huske at købe et fisketegn, som koster 40 kr. for én dag, 130 kr. for én uge og 185 kr. for et helt år.

–  Jeg sætter stor pris på at bo i et land, hvor vi værner om vores natur og har fri adgang til at gå ud og nyde den rigtig mange steder. Og det varmer mit hjerte som minister for både fødevarer og fiskeri, at man kan prøvesmage en lille bid af naturen, hvis man har held med fiskestangen, siger Mogens Jensen.

Cirka en fjerdedel af Danmarks søer og vandløb ligger i de statslige naturområder, der forvaltes af Naturstyrelsen. Nogle søer er blandt de mest beskyttede naturarealer, der findes i Danmark, mens andre i høj grad benyttes til friluftsformål. – det gælder primært for de større søer.

Fakta

  • Find statens frie fiskesteder og mange andre gode fiskesteder i naturen på www.udinaturen.dk
  • Læs reglerne for fiskeri på statens frie fiskesteder på: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/lystfiskeri-og-fisketegn/ 
  • Salget af lystfiskertegn er steget med 8.000 stk. i årets to første forårsmåneder marts og april i forhold til sidste år. Der blev solgt 37.668 årstegn i marts og april 2019 og 45.869 årstegn i marts og april 2020.
  • Alle personer over 18 år og indtil folkepensionsalderen skal altid indløse fisketegn inden fisketuren. Men hvis forældre kun hjælper børn under 18 år med agning, udkast, indspinning og så videre, og ikke selv bruger en fiskestang, så er det ok uden fisketegn.
  • Et fisketegn koster 185 kr. for et år, 130 kr. for én uge og 40 kr. for én dag. Køb fisketegn på www.fisketegn.dk
  • Midlerne fra salget af lystfiskertegn bruges blandt andet til pleje af fiskebestande, udsætning af fisk, til restaurering af vandløb og til forskning. På den måde kan vi også fiske mange år ud i fremtiden.
  • Der gælder andre regler, hvis man vil fiske på steder, der er ejet af private lodsejere. Her skal man ofte også tilkøbe et særligt fiskekort. Det fremgår typisk af lodsejerens hjemmeside eller den lokale sportsfiskerforening
DN Isolering
WashnGo
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S