Hotel Phønix
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Tirsdag den 14. september 2021 indtager den tidligere drabschef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, Europahallen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Bent Isager-Nielsen er en af de mest rutinerede efterforskningsledere i Danmark. Han vil i sit foredrag ”Mord!” tage publikum med ind i sindet på en morder for at komme helt tæt på det altafgørende spørgsmål: Hvorfor?

Af alle tænkelige forbrydelser er mordet den absolut værste. Opklaringen af et mord stiller enorme krav til efterforskerne, der i det kolossale og minutiøse opklaringsarbejde må benytte sig af alt fra moderne kriminalteknik til deres psykologiske sans for at sætte sig i gerningsmandens sted. Det er helt afgørende, at efterforskerne nærmest kan tænke som en morder, når mordet skal opklares.

Danmarks mest rutinerede efterforskningsleder

Bent Isager-Nielsen er tidligere drabschef for Rejseholdet og den mest rutinerede efterforskningsleder i Danmark. I foredraget “Mord!” tager han publikum med på en mental rejse ind i sindet på en morder for at undersøge, hvad der driver dem til at begå den værst tænkelige forbrydelse.

Med udgangspunkt i sine bøger giver Bent Isager-Nielsen eksempler på virkelige mordsager og deres opklaring. Her får publikum et indblik i retsmedicin, afhøringsteknikker, kriminalvidenskab, DNA-registrering og ikke mindst gerningsmandsprofilering. Han uddyber samtidig de syv helt grundlæggende motiver for et mord, hvor kunsten netop er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Fascinationen af det onde

Endelig kommer den tidligere drabschef ind på ondskab og fascinationen af det onde. En fascination, der langt hen ad vejen formentlig er årsag til, at krimigenren i form af bøger, podcasts, film og TV-serier om mord og opklaring i dag er populær som aldrig før. Som afslutning sætter Bent Isager-Nielsen et fundamentalt spørgsmål til debat: Findes der decideret onde mennesker eller blot onde handlinger?

Billetter til Bent Isager-Nielsens foredrag ”Mord!”  den 14. september 2021 kl. 19.00 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor tlf. 9935 5566, på akkc.dk og via ticketmaster.dk. Billetpris: 195 kr. inkl. gebyr. 

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren