Kaffebaren
Jutlander Bank
Faarup skovhus

De nye coronamutationer, som er mere smitsomme end tidligere varianter, er en stor udfordring for sundhedsmyndighederne verden over.  Derfor donerer analysevirksomheden Eurofins i dag 100.000 af sine særlige PCR-tests til hospitaler rundt om i verden. Testen kan hurtigere end andre tests spore mutationerne, hvilket gør det nemmere for sundhedsmyndighederne at inddæmme smittespredningen.

 

Eurofins har udviklet en test, som med en times kørselstid kan identificere den engelske, sydafrikanske og brasilianske mutation af COVID-19.  Eurofins har besluttet at stille testen gratis til rådighed for sundhedsmyndigheder, der ikke har kapacitet til hurtigt at identificere tilstedeværelsen af disse varianter.

 

Coronavirussen tilhører en gruppe RNA-vira, der udviser spontane mutationer. Nogle alarmerende varianter er for nylig blevet identificeret i form af den engelske, sydafrikanske og brasilianske mutation. Alle disse varianter ser ud til at være mere smitsomme og spreder sig for tiden hurtigt over hele verden.

 

Ny test kan identificere mutationer hurtigere

Next Generation Sequencing (NGS) anvendes generelt til påvisning af nye mutationer af virussen som en del af epidemiologiske undersøgelser. Dog tager NGS typisk tre til fem dage. Dette er ofte for langsomt til at identificere bærere af de nye varianter, så deres kontakter kan isoleres og testes som et prioriteret spørgsmål for at stoppe spredningen af disse varianter i regioner, hvor de endnu ikke er udbredte.

 

Eurofins Technologies og Eurofins Genomics tilbyder nu test i form af kits, primer og probesæt til at identificere de nye varianter. Testen (GSD NovaType SARS-CoV-2 Detect & ID) er kun tilgængelig i Europa og er en realtids RT-PCR-test til kvalitativ detektion af coronavirus samt den efterfølgende identifikation af varianten, altså mutationen. Produktet er valideret som en to-trins workflow med en CE-IVD-mærket diagnostisk test efterfulgt af et identifikationstrin (kun forskningsbrug “RUO”). Alternativt kan laboratorier vælge kun at anmode om RUO-identifikationssæt GSD NovaType SARS-CoV-2 ID.

 

Eurofins ‘globale netværk af kliniske laboratorier overvåger løbende fremkomsten af yderligere mutationer af coronavirussen, der giver anledning til bekymring, og forventer at være i spidsen for at lancere yderligere test til at opdage dem på grund af sin unikke integration af kapaciteter på tværs af laboratorietest, primer og sonde design samt IVD kit udvikling. En opdateret version af vores test NovaType, der er i stand til at opdage og skelne yderligere varianter, forventes frigivet i midten af februar.

 

Yderligere information om testen kan findes her.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren