Hotel Phønix
Springeren
AKKC
Vejgaard sten og krystaller

Deleøkonomi vinder i øjeblikket hurtigt indpas i Danmark. Når du finder et lift gennem GoMore, køber gamle møbler på DBA eller endda blot låner en bog af en ven, er der tale om en deleøkonomisk transaktion. Deleøkonomi handler altså om enten at videresælge, dele eller bytte ejendele og services. Dette kan både være økonomisk favorabelt, og samtidig skabe en miljømæssig gevinst, da genbrug belaster klimaet meget mindre end, når der købes nyt. I det følgende kan du læse om fem forskellige lidt utraditionelle deleøkonomiske koncepter.

Del dine håndværker-evner med andre

Har du en lille håndværker gemt i maven, eller er du modsat helt umulig med en hammer og har brug for hjælp til forskellige projekter i boligen? Så er bør du tjekke Handyhand ud. Her kan private leje håndævkrerservices af andre private til både store og små opgaver. Mangler du hjælp til forskellige projekter i hjemmet, kan du spare en stor del af prisen ved at gå udenom traditionelle håndværker, mens dig der er handy, kan tjene ekstra penge ved at benytte dine håndværker-evner til at hjælpe andre. Det er altså en attraktiv løsning for begge parter, og i dag er der da også mere end 40.000, der har brugt Handyhand til at få løst opgaver i boligen.

Del din planteglæde

Hvad end du står og mangler nye frø eller har jord, du gerne vil dele med andre planteentusiaster, er der i dag flere forskellige services, der kan være behjælpelige. På siden Del Jorden, kan du for eksempel sælge, bytte eller dele alt fra frø, jord og forskellige ydelser i haven med andre, og bliver desuden en del af et stort netværk af planteelskere, der deler tips og tricks til dyrkning. Der er også flere forskellige andre sider, der på lignende vis lader dig sælge eller dele blomster og frø.

Del dit udstyr med andre ski-entusiaster

Har du bare være en enkelt gang på ski, ved du hvor dyrt, det kan være både at leje og købe skiudstyr. Derfor er der i dag deleøkonomisk-services, der lader dig leje eller købe skiudstyr af andre. Her er der altså mange penge at sparer, hvis du skal på skiferie over vinteren med familie eller venner. Der findes ligeledes undersektioner for surf-udstyr, hvis du skal på tur til Cold Hawaii, eller overvejer at tage bilen til surfstrandene sydpå, og vil undgå de dyre lejepriser.

Del din campingvogn

De fleste ved, at det kan være dyrt både at leje og købe campingvogn i Danmark. Samtidig sidder der en lang række campingvognsejere rundt i landet, som har investeret i en dyr campingvogn, men ikke har mulighed for at få den brugt mere end nogle gange om året. Derfor kan du med konceptet Camptravel leje andres campingvogne for væsentligt færre penge end hos traditionelle udlejere. Der kan således være mange penge at spare, hvis du drømmer at tage med familien på tur i den danske sommer. Samtidig er det en klimavenlig-løsning at leje campingvogn af andre fremfor at købe en ny selv. Er du campingvognsejer, er det desuden en god måde at tjene lidt ekstra penge på over sommeren, og du vil opleve, at din campingvogn kan blive en investering på linje med et udlejningssommerhus.

Sælg og byt dine børns gamle legetøj

Alle med børn ved, hvor hurtigt alskens legetøj og børnetøj kan hobe sig op over tid. Særligt hvis der er mere end et barn, går der ikke længe før hjemmet svømmer over af forskelligt legetøj som børnene ikke længere brug eller tøj, de er vokset ud af. Samtidig kan nye børneting være dyre, særligt hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten til dine børn. Reshopper er et koncept, der afhjælper dette problem ved nemt og sikkert at lade dig sælge og købe forskellige børneting. Konceptet er altså genialt for børnefamilier, der ønsker en nem og hurtig måde at komme af med deres gamle ting, eller vil købe nyt til børnene uden at betale i dyre domme. Samtidig er dette igen en måde at mindske det overforbrug, der hurtigt kan opstå, når du får børn, der vokser ud af deres tøj eller bliver trætte af legetøjet på ingen tid.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S