Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Hjemløse flokkes – med behørig afstand – om og i den sociale Café Parasollen i Aalborg. For mange af byens tilbud til hjemløse er lukket ned, så presset er stort på de få åbne væresteder.

Parasollen samarbejder med en række andre sociale og diakonale organisationer – Blå Kors, Frelsens Hær og Kirkens Korshær – om at tilbyde husly til hjemløse. Tilbuddene tilpasses løbende, og for tiden har Parasollen åbent kl. 15 til 19 for op til 15 hjemløse ad gangen. Normalt er der 150 daglige gæster i den sociale café, så for tiden er der kun adgang for de allermest sårbare hjemløse. Og leder Søren Jensen, hans ansatte og frivillige, sørger for, at der bliver holdt god afstand, sprittet hænder osv.

 

– Vi uddeler også omkring 100 madpakker dagligt til hjemløse. De første dage under corona-krisen fik vi masser af mad fra restauranter og caféer, der lukkede ned. Vi har også fået en bevilling fra Hus Forbi på 20.000 kr., og en virksomhed har foræret os 30 kilo påskeæg, der skulle have været brugt som kundegaver. Så nu kan vi uddele gavekort fra Hus Forbi, hjemmebagte grovboller med fyld, rugbrødsmadder med pålæg, påskeæg samt en juice til, siger Søren Jensen, leder af Café Parasollen.

 

Behovet for hjælp er imidlertid stigende, og derfor åbner Café Parasollen efter påske for udlevering af madpakker hver dag – også i weekenden.

 

– Så bliver vi pressede på økonomien, for det koster mindst 10.000 kr. om ugen at levere madpakker. Og vores lagre af overskudsmad og bevillingen fra Hus Forbi er brugt op.

 

GIV ET MÅLTID

KFUM’s Sociale Arbejde driver mere end 120 sociale institutioner og tilbud. Vi afviser ingen, der har brug for hjælp. Derfor har vi brug for din! Du kan donere et måltid på www.kfumsoc.dk/kampagner/giv-et-maaltid/

 

Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare under krisen. Flere har brug for hjælp og støtte i denne tid, hvor vores nødberedskab forsøger at hjælpe så mange som muligt. Vi afviser ingen, der har brug for hjælp, derfor har vi brug for din!

Læs mere om KFUM’s Sociale Arbejde her

Kilde: KFUM’s Sociale Arbejde

DN Isolering
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby