Hotel Phønix
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Garant Brønderslev

En stor del af dem, der har arbejdet hjemme i forbindelse med coronakrisen, har opdaget, hvor vigtigt en ergonomisk kontorstol og et hæve-sænkebord er for et godt arbejdsmiljø. Det har fået flere til at investere i et.

Aldrig har så mange danskere arbejdet hjemmefra, som de har gjort i de seneste par uger under coronakrisen. Normalt har vi bare en hjemmearbejdsdag eller to om ugen, men nu har det været flere uger, hvor vi har skullet sidde derhjemme og arbejde.

Det har naturligt fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved det inventar, de har i deres hjemmekontor. For er det egentlig godt nok i forhold til, at de sidder i det hele dagen? Det er der flere og flere, der finder, at det ikke er. De har derfor investeret i en mere ergonomisk korrekt kontorstol og et hæve sænkebord til hjemmekontoret.

Rejs dig op hver gang, du har siddet ned i 45 minutter

For at få mest muligt ud af dit hæve-sænkebord bør du sørge for at rejse dig op, hver gang der er gået 45 minutter. Det er ikke sundt for din krop at sidde ned i længere tid end det – og du må meget gerne rejse dig op oftere.

Du kan eventuelt sætte en timer for at huske at rejse dig op. Det kan være noget så simpelt som, at du sætter en timer på mobilen eller computeren. Vil du have en mere stille og rolig løsning, kan du købe et timeglas, som du kan have stående på bordet. Det er også med til at pynte.

Et hæve-sænkebord kan altså virkelig forbedre dit arbejdsmiljø derhjemme. Når du fremover har brug for at arbejde hjemme, vil du med bordet altså have skabt de ideelle rammer til at gøre det.

En ergonomisk kontorstol er afgørende for din ryg

Når du har siddet på en kontorstol, der ikke helt passede til din krop i et par uger, vil du helt sikkert være begyndt at kunne mærke det i lænden og skuldrene. Der er nemlig en grund til, at mange kontorer investerer i gode ergonomiske kontorstole til deres medarbejdere; de skåner nemlig ryggen.

Hvis du sidder i en dårlig stilling for længe ad gangen, kan det føre til permanente skader. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at købe en god ergonomisk kontorstol også til hjemmekontoret. Selvom den koster lidt mere end en almindelig kontorstol, vil der være mange penge for dig at spare, når du ikke skal bruge penge på fysioterapeut og kiropraktor senere.

Det er ikke kun under en coronakrise, hvor du har arbejdet hjemme, at det er vigtigt for dig at have en god kontorstol. Når du fremover har en hjemmearbejdsdag, vil du helt sikkert opleve, at du har det langt bedre med din krop, når du har siddet i en ordentligt kontorstol hele dagen.

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S