Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Indehaver Michael Lund (i midten) og beregner Steffen Lund (til højre) besøger en byggeplads i Aalborg-bydelen Hasseris, hvor svendene Morten, Kristoffer og Simon er i gang med en tagrenovering. Michael Lund A/S udfører mindre fag- og hovedentrepriser med tømrer-, snedker- og murerarbejde i egenproduktion.

– Vi tager kun de opgaver, der gør os glade

Michael Lund A/S har næsten fordoblet medarbejderstaben siden starten i december 2018. Men vækst er slet ikke et tema for den nordjyske tømrermester, der har fået sønnen Steffen med ind i tømrer-, snedker- og murerfirmaet i Svenstrup ved Aalborg.

Tidligere Lund & Staun-direktør Michael Lund må indimellem knibe sig selv i armen, når han gør status over den første tid som indehaver og direktør i Michael Lund A/S.

Firmaet startede op med tre ledende medarbejdere, 14 svende og to lærlinge i slutningen af 2018 som led i en opsplitning af det tidligere Lund & Staun. Siden er kunderne strømmet til, og de 19 medarbejdere har fået 17 nye kollegaer.

Jeg er enormt stolt over, at vi formår at skabe resultater ved at drive virksomhed på den måde, som vi allerhelst vil; at udføre mindre byggeopgaver baseret på faglighed, arbejdsglæde og ordholdenhed. Det er ikke for sjov, at der står ”godt byggeri udført af glade håndværkere” på vores biler. Det er meget vigtigt for mig, at kunder såvel som medarbejdere taler positivt om virksomheden. En kunde skal ikke vælge Michael Lund A/S, fordi vi er billigst, men fordi han har tillid til, at vi er bedst til at udføre opgaven, siger Michael Lund.

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Næste generation køres i stilling

Samtidig med, at Michael Lund besluttede at starte nyt firma, blev sønnen Steffen S. Lund færdiguddannet som bygningskonstruktør. Med Konstruktørernes Dimittendpris i bagagen havde Steffen flere muligheder på hånden. Men han var aldrig i tvivl om, at et job som beregner og entrepriseleder i faderens nye firma var det rette karrierevalg for ham.

– Det er en unik chance for at sætte mit præg på udviklingen af en ny virksomhed. Samtidig kan jeg mærke, at det betyder mere, fordi det er et familieforetagende. Det er ikke bare et job, det er mit liv. Og så passer det rigtig godt til mig at være i en virksomhed, hvor man er så tæt på kunden og på kollegaerne. Jeg deler kontor med 200 års brancheerfaring og bygger på min faglighed hver eneste dag, siger 27-årige Steffen S. Lund.

Han afviser ikke, at det på et tidspunkt kan blive interessant for ham at indtræde som medejer. Men lige her og nu er det ikke en del af planen. Virksomheden er 100% ejet af Michael Lund, og det ændres der ikke på inden for de nærmeste år.

– Jeg er kun 51 år og skal ikke sidde i et hus Sydfrankrig, når jeg bliver 60. Men omvendt vil jeg heller ikke arbejde, indtil jeg bliver 80. Hvis Steffen fortsat synes, at det er spændende at være her om fem år, så skal vi nok i gang med at se på, hvordan vi kan få lagt en plan for et langsigtet generationsskifte, siger Michael Lund.

Hellere 40 ansatte end 50

Michael Lund A/S kom flot igennem sit opstartsår med et plus på 0,7 mio. kroner før skat, og de positive takter er fortsat ind i 2020. Så selv om Corona-krisen har skabt usikkerhed i byggebranchen, behøver de ansatte i Svenstrup-virksomheden ikke at frygte for jobbet, understreger Michael Lund.

Kombinationen af forsikringssager, private kunder og faste erhvervskunder sikrer et stabilt fundament, der skal bruges som afsæt for en konsolidering af det unge håndværksfirma. Fokus er fag- og hovedentrepriser op til to millioner kroner, og kollegaerne i branchen kommer ikke til at se Michael Lund A/S jagte omsætning på licitationsmarkedet.

– Det klare mål for de næste tre år er at styrke det fundament, vi har skabt. Det handler om medarbejdere, om kultur og om egenkapital. Omsætning er ikke vigtig for mig, og jeg vil hellere have 40 ansatte, end jeg vil have 50. Da jeg startede op, lovede jeg mig selv, at jeg kun skulle have gode arbejdsdage resten af mit liv. Og jeg bliver altså ikke lykkelig af at bygge en stor skole, en boligkarré eller et center. Det har jeg prøvet. Derfor kigger vi på hver enkelt opgave og spørger: Er det her en opgave, der gør os glade? Gør den ikke det, siger vi pænt nej tak, siger Michael Lund.

Kilde:
Michael Lund A/S

Om:
Michael Lund A/S er etableret i 2018 og beskæftiger 36 ansatte med tømrer-, snedker- og murerarbejde i egenproduktion. Virksomheden er ejet af tømrermester Michael Lund og udfører mindre byggeopgaver i fag- og hovedentreprise.

DN Isolering
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby