Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Historiske håndslaw udsættes: Hjallerup Marked aflyses

 

De traditionsrige håndslaw ved Hjallerup Marked må vente et år grundet den nuværende corona-pandemi. Det er første gang nogensinde i Hjallerup Markeds 275-årige historie, at markedet bliver aflyst!

Hjallerup Marked 2020 er aflyst som følge af den aktuelle Corona-pandemi.

Markedsudvalget har de seneste uger fulgt udviklingen af sygdommen tæt, og med de gældende restriktioner om forsamlingsforbud og store arrangementer er der desværre ingen anden udvej.

– Vi har holdt Hjallerup Marked siden 1744, og vi havde selvfølgelig glædet os til igen i år at tage imod flere hundredetusinde gæster, kræmmere, tivolifolk og hestehandlere. Vi er enormt ærgerlige, men det vigtigste er nu en gang folks sundhed og sikkerheden om vores sundhedssystem, siger formand Keld V. Nielsen.

Hjallerup Marked har gennem årene overlevet krige, kriser, urbanisering og industrialisering. Historisk set var det kong Frederik IV, der befalede et årligt hestemarked i juni og et efterfølgende marked for kramvarer. Siden har Hjallerup Marked med en enkelt undtagelse været afholdt i juni.

– For mange af os er der jul, påske og så Hjallerup Marked. Derfor er vi også kede af at aflyse. Vi ved, det betyder meget for vores frivillige, vores mange gæster, og selvfølgelig også vores gode samarbejdspartnere som kræmmere, musikere og Nordisk Tivolipark, siger Keld V. Nielsen.

Sidst Hjallerup Marked blev flyttet fra juni, var i 1982, hvor et udbrud af mund- og klovsyge udskød markedet til begyndelsen af august. Det er ikke en mulighed i år. Næste udgave af Hjallerup Marked bliver 3.-6. juni 2021.

 

Folmer Olsen
WashnGo
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby