Hotel Phønix
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Indeklimaet i de kommunale bygninger, særligt i skolerne, er ikke optimalt.

Faktisk har 90 % af de danske klasselokaler i løbet af skoledagen et CO₂-niveau, der er højere end de 1.000 ppm, som myndighederne anbefaler som øvre grænse. Et problematisk indeklima, der påvirker elevers præstation og mulighed for at lære. Studier har ifølge Teknologisk Institut vist, at indeklimaet kan påvirke elevernes præstation og læring med op til 10 % – det vil sige, at vores børn potentielt går glip af undervisningsværdien af et helt skoleår i løbet af grundskolen.

En stor del af problemet handler om manglende renovering af lokalerne. FRI estimerer, at der mangler renovering af de danske skoler for mellem 30 og 50 mia. kroner i alt.
Du kan læse mere om problematikken og se cases på, hvad forbedringer af folkeskolerne indebærer og betyder, i denne analyse, der er udarbejdet for FRI af Rambøll.

Hvis I skulle være interesseret i at dykke ned i emnet i netop jeres område, så er vi i FRI gerne behjælpelige med mere data og gode kilder blandt rådgivende ingeniører, der har forestået opgaver med at renovere skoler som dem i rapporten.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder.

FRI står for uafhængig rådgivning. FRI står for bæredygtig udvikling. FRI har videnbaserede meninger om samfundsudviklingen.

  • FRI’s medlemsvirksomheder beskæftiger ca. 30.000 medarbejdere i Danmark og internationalt og har en global omsætning på ca. 30 mia. kr.
  • De store FRI virksomheder er blandt de største virksomheder i Europa inden for rådgivende ingeniørvirksomhed.

Kilde: Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren