Kaffebaren
Springeren
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Iværksættervirksomheder udsprunget fra AAU handler ikke kun om teknologiske dimser og avanceret software. I Aalborg har marketingekspert Sanne Dollerup netop udskiftet forskerkarrieren med et liv som fuldtidsiværksætter i virksomheden Emotionelle Kundetyper. Her rådgiver hun virksomheder om salgs- og markedsføringsstrategi med udgangspunkt i en helt ny metode, der bygger på hendes forskningsresultater.  

Historien om den aalborgensiske iværksættersucces tager sin begyndelse i 2013. Her starter Sanne Dollerup, sideløbende med sin karriere som forsker og underviser på AAU, virksomhed i samarbejde med forretningsstrateg Jannie Ilum Gade, som har 25 års praktisk erfaring som bl.a. salgschef og direktør.

”Vi har koblet min teoretiske og forskningsbaserede viden med Jannie Ilum Gades omfattende praktiske erfaring og på den baggrund udviklet en metode, der både rummer en model for segmentering af kundetyper og, ikke mindst, tilhørende målretning af markedsføring, salg og endda produktudvikling. Metoden giver i praksis eksempelvis designere, marketingansvarlige og sælgere en form for ”beslutningsknap”, som de kan bruge til at afgøre, om produktdesign, emballage, kommunikation, processer og så videre skal udformes på den ene eller den anden måde i forhold til virksomhedens kernemålgruppe,” siger Sanne Dollerup.

Metoden, kaldet ’Emotionelle kundetyper®’, bygger på en kortlægning af mere end 3.000 cases fra hele verden koblet med en række psykologiske metoder og teorier, alt sammen kogt ned til en håndgribelig og letforståelig metode, som kan anvendes af virksomheder i alle størrelser og brancher.

Den direkte vej til kundens gode mavefornemmelse

Når en kunde træffer et valg om at købe noget, gør vedkommende det – om vi vil indrømme det eller ej – på mavefornemmelsen. Men for én person kan den gode mavefornemmelse bygge på et ønske om at afspejle høj status eller opnå en økonomisk gevinst, mens det for en anden kan dreje sig om tryghed i købsprocessen eller følelsen af at gøre et fornuftigt køb, og for en tredje kan handle om ønsket om at gøre noget godt for andre eller for miljøet.

”Det er klart, at du ikke kan kommunikere til alle disse tre på samme tid eller markedsføre et produkt, der appellerer til den første, i en stil, der appellerer til den anden, for så opnår du kun at forvirre dem, og så køber de intet. Med den nye metode kan vi give virksomheder nogle helt konkrete guidelines, så de slipper for at spilde penge på markedsføring, der skyder forbi målet,” forklarer Sanne Dollerup.

Det særlige ved metoden er, at den går skridtet videre og ikke blot udstikker, hvilke grundbudskaber en virksomheds markedsføring skal bygge på, og hvilke salgs- eller kommunikationskanaler der vil være mest effektive – men også helt konkret hvilke ord og vendinger de skal anvende i skrift og tale, hvilke farver og skrifttyper de skal bruge på deres hjemmeside, og hvordan mødelokalerne bør indrettes og sælgerne skal klæde sig til et salgsmøde.

At den aalborgensiske metode er et kærkommet indspark for mange virksomheder og marketingbureauer er den store efterspørgsel efter de to iværksættere et tydeligt bevis på: De rådgiver allerede nu store og små kunder over hele landet i så forskellige brancher som IT, elektrikerbranchen, turismebranchen, detail, webshops, engros blomsterhandel og værktøjssalg og har desuden startet et certificeringsforløb, hvor de uddanner andre marketingprofessionelle i metoden.

FAKTA

Om Emotionelle Kundetyper

Virksomheden blev startet i 2013 under brandet Kundemagneterne. Indehaverne Sanne Dollerup og Jannie Ilum Gade har udviklet virksomheden gradvist de seneste fem år, så den nu har en omsætning på over 1 mio. kr. om året og et bredt kundegrundlag i hele Danmark. Efter forsvaret af sin ph.d.-afhandling i starten af 2018 traf Sanne Dollerup beslutningen om at sige sin forskerstilling op, så begge grundlæggere nu arbejder fuld tid i virksomheden, der i 2019 har en målsætning om at tredoble omsætningen. Hun er stadig tilknyttet Aalborg Universitet som ekstern lektor og underviser bl.a. i faget Emotionel Segmentering på Institut for Kommunikation og Psykologi.

www.emotionellekundetyper.dk

Kontakt

Partner og forsker Sanne Dollerup, sanne@emotionellekundetyper.dk, tlf. 71747533

 

 

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren