Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Når Nora får nok!

Spiller fra: 8. – 12. oktober 2019 + 3. – 8. marts 2020

Sidste spilledag: 8. marts 2020


Publikum kunne ikke få nok af vores succesfulde opsætning af Ibsens store drama Et dukkehjem, der i foråret 2019 spillede for udsolgte huse. Nu bliver der atter mulighed for at opleve eller genopleve Teaterdirektør Hans Henriksens anmelderroste intense og fantastiske nyfortolkning af den eviggyldige klassiker.

Nora og Thorvald Helmer er et yngre par med to børn, og de er for relativt nyligt via Thorvalds arbejde steget i graderne og er på vej op i de rigtigt gode samfundslag. Men vejen derop har krævet, at Thorvald blev behandlet for en sygdom, en behandling, som Nora i hemmelighed og ved delvis lyssky metoder, har finansieret. Men når nu sagen er overstået, Nora har betalt sin gæld og alt skulle være godt, hvem skylder så den anden taknemmelighed?

Nora udvikler sig fra at være en føjelig hustru til at være en stærk og selvstændig kvinde, der tager sit gode tøj og forlader mand og børn. Spørgsmålet er om en kvinde, der føler sig svigtet af sin mand, har ret til at forlade ham og deres fælles børn, bryde det fastlåste kønsrollemønster, og uden videre smække med døren og gå? Spørgsmålet er evigt aktuelt og debatten ruller stadig…

Reumert-vinderne Nanna Skaarup Voss og Ferdinand Falsen Hiis spiller det unge, fremadstormende par med kurs mod krise.

Se mere HER

Kilde: Aalborg Teater Foto: Allan Toft

Folmer Olsen
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby