Hotel Phønix
Jutlander Bank
Det Hemmelige Teater
Revision+

Frivillige i Ungdommens Røde Kors Aalborg sætter rammerne for en gratis legedag og inviterer alle interesserede til stor Fun-town denne søndag i Karolinelund. 

Af Pernilla Abildtrup

Søndag d. 15. september kl. 13 står frivillige i Ungdommens Røde Kors Aalborg klar med både hoppeborg, perlebord og ansigtsmaling i det gamle Tivoli i Karolinelund. Eventet er for alle interesserede.

På dagen vil frivillige i Ungdommens Røde Kors Aalborg stå for sikkerhed på hoppeborgen, assistere ved perlebordet og male flotte ansigtsmotiver med ansigtsmaling.

Skulle lysten til noget lækkert snige sig på, er der rig mulighed for at slukke tørsten i vand eller slushice. Er det i stedet maven, der rumler, kan den fyldes med gratis popcorn, myslibarer og frugt, som de frivillige vil dele ud af på dagen.

Et anderledes frirum for børnene

En af de frivillige i Ungdommens Røde Kors, som vil være til at finde på dagen, er 24-årige Maria Madsen. Til hverdag er hun frivillig i lærings- og lektiecaféen Sofiendal, hvor hun i lidt over et år har hjulpet børn i Aalborg med deres lektier på en sjov og anderledes måde.

Ifølge Maria Madsen er det vigtigt at holde arrangementer som Fun-town for børnene i Aalborg, da det kan skabe et anderledes frirum, hvor børnene kan gøre lige det, de har lyst til. Hun fortæller:

– Til vores Fun-town er der en masse forskellige aktiviteter. Det giver børnene mulighed for at slippe sig løs og være den, de er, og bare hygge sig med de aktiviteter, som de selv synes er sjove. De bliver ikke tvunget til at lave noget, som de egentlig ikke har interesse i, og det ser jeg som en stor fordel.

Ud over at sætte rammerne til en anderledes legedag for børnene, fortæller Maria Madsen, at det også er hendes erfaring, at arrangementer lavet af frivillige kan noget helt særligt:

– I forhold til hvis det var et arrangement lavet af en institution, så er det jo voksne, som får løn for at være der. Til Fun-town er vi der som frivillige og har selv valgt det, og det har en betydning, fordi børnene kan mærke, vi er der for dem, fordi vi har lyst, og ikke fordi vi skal.

Succes skaber tradition

Formålet med Fun-Town er at skabe en legedag, hvor børnene kan have det sjovt uden at skulle bekymre sig om hverdagens stress og jag. Event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors, Kristine Holm, fortæller:

– Vi ønsker at lave events, hvor børn kan få et frirum, hvor der ikke kræves noget af dem, og hvor de kan mødes på tværs af religion, kultur og alder. Og så har vi jo lagt Fun-Town på en søndag, hvor man gerne må fylde maverne med popcorn og slushice.

Det er første gang, Ungdommens Røde Kors holder Fun-Town i Aalborg, og hvis det bliver en succes med en masse glade besøgende, ser Kristine Holm gerne, at det bliver en tradition, som varer ved de næste mange år.

Eventet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Læs mere og hold dig opdateret på eventet her: https://www.facebook.com/events/969728373371815/

Vil du vide mere om aktiviteter og arrangementer i Ungdommens Røde Kors Aalborg?

Følg med i livet som frivillig på deres Facebook-side Ungdommens Røde kors Aalborg og på deres Instagram-profil ungdommensroedekors_aalborg

Overvejer du selv at blive en del af fællesskabet i Ungdommens Røde Kors Aalborg, kontakt dem på mail Hr@urk-aalborg.dk

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Springeren