Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Aalborg Fægteklub har i lighed med mange sportsforeninger i kommunen og i landet som helhed været hårdt ramt af coronarestriktionerne – men nu er der i den grad kommet gang i butikken igen.

– Langt hovedparten af vores eksisterende medlemmer er vendt tilbage, hvilket vi næsten ikke havde turdet håbe, ville ske. Nok så bemærkelsesværdigt er dog, at vi i forbindelse med studiestart på Aalborg Universitet og UCN har fået et stort antal nye medlemmer. Flertallet af dem er fra udlandet, så igen i år er Aalborg Fægteklub en vigtig faktor i integrationen af nye borgere i byen. Vi har de seneste uger budt velkommen til unge fra Bosnien, Frankrig, Italien, Portugal, Rumænien og Slovakiet. Med de nationaliteter vi allerede har i klubben, er vi nu oppe på 17, fortæller Steen Bjerre, der er kasserer i fægteklubben.

Imidlertid har Aalborg Fægteklub også rigtig godt fat i andre medlemsgrupper. Eksempelvis tog man i begyndelsen af september hul på et 12 ugers kursusforløb henvendt til seniorer, som i denne sammenhæng er 55+ år. Denne aktivitet, der blandt andet er kommet i stand takket være et samarbejde med DGI og DIF, tæller omkring 10 kursister.

– Faktisk har vi endnu flere deltagere på et lignende kursus, som vi gennemfører for medlemmer af Himmerland Boligforening. Her er vores gode samarbejdspartnere idrættens fællesorganisation SIFA og BL Danmarks Almene Boliger, siger Steen Bjerre.

Sideløbende med tilgangen af nye medlemmer arbejder Aalborg Fægteklubs argentinsk-italienske fægtemester Felipe Saucedo målrettet på udvikling af klubbens børnefægtere. Naturligvis er coronanedlukningen også kommet på tværs her, men i forsommeren kunne Aalborg Fægteklub endelig sende fire fægtere til de danske mesterskaber for børn og unge – og det blev til en sølv-  og tre bronzemedaljer. Den nye sæson er også begyndt rigtig godt, idet seks fægtebørn fra Aalborg var til ranglistestævne i Birkerød, hvorfra de hjembragte en guld-, to sølv- og en bronzemedalje.

I januar 2022 er Aalborg Fægteklub selv vært for et ranglistestævne og i det nye år er der både danske mesterskaber og stævner i blandt andet Göteborg i kalenderen.

– Desuden vil vi meget gerne til Aalborgs venskabsby Almere i Holland, der er vært for Ungdomslegene i sommeren 2022. I forbindelse med arrangementet i Aalborg i 2019, hvor der for første gang i et kvart århundrede var fægtning på programmet, knyttede vi tætte bånd med de hollandske fægtere og vi vil rigtig gerne sende en delegation af børnefægtere derned for at repræsentere Aalborg, siger Steen Bjerre.

Kilde: Aalborg Fægteklub

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren