Hotel Phønix
Springeren
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.
Ny kunst i byen. Kulturlivet genstarter på fuld kraft i efteråret og Aalborg Kommunes kunstfond byder ind i september med kunstværker i bybilledet.
Nanna Lysholt Hansen: The Chthonic Ones
Nanna Lysholt Hansen: The Chthonic Ones
Der er blomsterbilleder i bussen, i parkerne dukker nye skulpturer op og på gågaden kan du støde ind i en moderne performance.

 

Aalborg Kommunes Kunstfond har fået sin del af de kommunale midler til genstarten af kulturlivet og de bliver brugt på en række midlertidige kunstværker, der i september måned dukker op i byen.

13 kunstnere deltager i projektet og de er alle udvalgt af en professionel jury bestående af kurator Signe Højmark samt de to kunstnere Jesper Olsen og Bruno Kjær. Jesper Olsen er også medlem af Kunstfondens bestyrelse. Juryen udtaler, at kommunens genstarts-initiativ kommer på det helt rigtige tidspunkt.

 

– Vi har i juryen modtaget mange friske bud på kunst i det offentlige rum, og det glæder os, at der også er tænkt nyt i relationen til publikum. Vi har længe savnet nye, inspirerende kunstprojekter at samles om, siger Jesper Olsen, kunstner og medlem juryen.

Kunstneren Mille Holtegaard deltager i projektet med digitale naturbilleder. Dem kan du finde i plakatrammer i Nordkraft, på byens plakatsøjler og elbokse samt på infoskærmene på biblioteket, i sundhedscentret og i NT’s busser.

 

– Der er flere gode grunde til, at jeg er med i projektet. Det handler f.eks. om, at jeg med mine digitale naturbilleder kan udfordre publikums opfattelse af naturen som et event-sted og et reklamemotiv. Samtidig kan jeg udfordre publikums holdning til “det digitale” og endelig kan jeg udfordre den gængse brug af infoskærme og reklameskærme ved at sætte kunst på dem. Jeg er meget glad for, at kommunen leger med og dermed giver mig mulighed for at nå et stort publikum, som jeg ikke ville møde i en kunsthal eller på en digital platform for kunst, siger Mille Holtegaard.

 

Nanna Lysholt Hansen har lavet en ny skulptur til byens skulpturpark overfor Hotel Hvide Hus; The Chthonic Ones hedder den. Det er en betonskulptur af klitoris. Organet blev i 2005 endeligt kortlagt gennem 3D skanningsteknologi, og gennem spredning af 3d print filer på internettet har teknologien skabt grobund for en slags aktivisme og undervisning i kvindens seksualitet. Den ledsages af en performancevideo på Huset i Hasserisgade, hvor kunstneren fremfører en tale til fremtidens døtre.

I Kunstfondens genstartsprojekt har kunstnerne fået frie hænder, hvilket bl.a. betyder, at den enkelte kunstner selv har valgt sit medie, sit motiv og den fysiske arena. Publikum vil derfor ikke opleve en sammenhæng i værkerne, men individuelle og mangfoldige kunstneriske udtryk. Aalborg kommune har bidraget med i alt 325.000 kr. til projektet.

 

Læs mere om kunstnerne samt se placeringen af værkerne og datoerne for de mange performances på: www.akkunstfond.dk

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren