Hotel Phønix
Springeren
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

3. årgang på Gl. Hasseris Skole i Aalborg har fået 4.000 kr. til et belønningssystem, der kan hjælpe børnene med at tale pænt med hinanden.

Det er i orden at have konflikter, men man skal kunne tale sig frem til en løsning. Sådan er holdningen på Gl. Hasseris Skole, som derfor har søgt om penge til at styrke den gode tone på 3. årgang – og fået dem. Helt præcist 4.000 kr., der skal bruges til belønningssystem med bordtennisbolde i en cylinder.

”Systemet skal bruges til at italesætte god opførsel. Fx kan man få en bold for at have talt pænt til hinanden i frikvarteret. Herved vil vi kunne bruge systemet til at tale med børnene om, at det er helt okay at have konflikter, men at det handler om, hvordan man løser dem – og fremhæver elever der er gode til at overholde reglerne,” skriver lærer Andrea Thoft Riis i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Legatet uddeles to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning og støtter projekter og aktiviteter, som gavner skoleelevers fællesskab, sundhed og læring gennem leg og aktiv deltagelse. Sagt på godt dansk: tiltag der giver sunde og glade børn.

Ekstra oplevelser og viden
Der var stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der 918 ansøgninger i den bunke, som et dommerpanel vurderede i begyndelsen af november. Det store antal glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 41 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret.

Forældre donerede 59.000 kr.
Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 900 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 159.000 kr. Heraf kommer 59.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

”Det er meget generøst og en fantastisk gestus, som betød, at vi kunne imødekomme flere ansøgninger fra skoler end vanligt,” siger Jan Hermansen.

FAKTA OM SKOLEMÆLKSLEGATET
– Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
– Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er
med i skolemælksordningen.
– Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning, som cirka 1.400 skoler over hele landet er med i.
– Hver dag får omkring 100.000 skolebørn frisk, kold skolemælk.
– Læs mere om Skolemælkslegatet her (www.edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegatet/)

Kilde: Henrik Lomholt Rasmussen

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren