Hotel Phønix
Jutlander Bank
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

 

Sundhedsstyrelsen udgiver ti gode råd til seniorer, som står i overgangen mellem arbejdsliv og pension. De ti gode råd tager seniorer og andre interesserede igennem forskellige overvejelser, som man skal være opmærksom på, når man planlægger at forlade arbejdsmarkedet.

Der findes ikke en facitliste til den gode overgang fra et travlt arbejdsliv til pensionstilværelsen. Overvejelserne og spørgsmål forud for beslutningen om at forlade arbejdsmarkedet til fordel for en tilværelse som pensionist er meget individuelle. Derfor har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Partnerskabet om Den Gode Overgang samlet 10 gode råd, som skal hjælpe med afklaring og inspiration til en god overgang til seniorlivet.

”Jo ældre vi bliver, jo mere forskellige bliver vi også. Overvejelser om at træde tilbage eller trappe ned for arbejdslivet kan være mange og meget individuelle. Derfor er vi glade for nu at kunne præsentere en række gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe med indsigt i, hvad overgangen mellem arbejdsliv og pension kan give af overvejelser,” fortæller sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Helle Stentoft Dalum.

Partnerskabet om Den Gode Overgang er et samarbejde mellem forskellige organisationer, kommuner og arbejdsgivere. De 10 gode råd er forskningsbaserede og ligger i forlængelse af en række eksisterende indsatser i for eksempel kommunerne, som man som borger med fordel kan søge inspiration i.

Inspirationskatalog

Det er ikke kun den enkelte borger, som vil have fordel af at overveje, hvordan flere kan få en god overgang fra arbejdsmarked til pension. Derfor udgiver Sundhedsstyrelsen også et katalog med inspiration til kommuner, arbejdsgivere, frivillige foreninger og andre, der gerne vil være med til at give seniorer en bedre tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Inspirationskataloget ”Godt i gang med seniorlivet – Inspiration til indsatser målrettet seniorer i overgangen mellem arbejdsliv og pension” indeholder en række eksempler på indsatser og viden fra forskningen, der skal understøtte arbejdet med at skabe gode overgange mellem arbejdsliv til pension.

Se inspirationskataloget her:

Godt i gang med seniorlivet – Inspiration til indsatser målrettet seniorer i overgangen mellem arbejdsliv og pension

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren