Hotel Phønix
Jutlander Bank
Datamarked artikel banner
Garant Brønderslev

Stærkt vestkystsamarbejde fortsætter

 

Generalforsamling Partnerskab for Vestkystturisme:

Grænseåbning har højeste prioritet


På generalforsamlingen for Partnerskab for Vestkystturisme blev det i dag bekræftet, at samarbejdet fortsætter parallelt med Danmarks nye turismefremmesystem. Partnerskabet glæder sig desuden over politisk forståelse for turismens betydning, og en snarlig grænseåbning har nu højeste prioritet.

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme har den 15. maj afholdt generalforsamling med deltagelse af en række borgmestre samt større og mindre turismeaktører, der sammen arbejder for at skabe vækst og udvikle hele Vestkysten til én stærk destination.

På dagens generalforsamling blev det blandt andet bekræftet, at samarbejdet fortsætter parallelt med den igangværende organisering af Danmarks nye turismefremmesystem.

– Jeg glæder mig over den opbakning, der er til det fortsatte samarbejde i vestkystpartnerskabet. Lige nu er det vigtigere end nogensinde, at vi står sammen på vestkysten og italesætter turismens betydning, forklarer Erik Buhl, formand for Partnerskab for Vestkystturisme og borgmester i Varde Kommune.

Det handler ikke kun om økonomi

Partnerskabet er i højeste beredskab i relation til den aktuelle krise for dansk turisme og ikke mindst den politiske bevågenhed og forståelse for turismens betydning for Danmarks kystområder. Håbet er nu, at man fra politisk side vil anerkende problematikken og foretage en hurtig åbning af den tyske grænse. Det er nemlig afgørende for beskæftigelsen og livet i veskystområderne, at der kommer gang i forbruget fra særligt de tyske gæster, lyder det.

– For vestkystens kommuner rammer grænselukningen ikke udelukkende erhvervet, men også kommunen som helhed og dermed velfærden. Det handler ikke kun om økonomi, men om en bredere problemstilling – det handler også om mennesker, siger Sofie Valbjørn, Borgmester Fanø Kommune.

Om Partnerskab for Vestkystturisme

Foreningen Partnerskab for Vestkystturisme er stiftet af de 11 Vestkystkommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og de tre vestdanske regioner. Partnerskabet arbejder med at udvikle hele Vestkysten til én stærk destination gennem fælles vækstaktiviteter. Dansk Kyst- og Naturturisme varetager sekretariatsfunktionen for partnerskabet.

www.vestkystturisme.dk

Kilde: Partnerskab for Vestkystturisme

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Tømrermester Thomas Aaby