Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Debatindlæg af Allan Norré Pedersen – Formand SF Aalborg og Peter Larsen – Spidskandidat SF Aalborg

 

Så sker det igen. Endnu et grønt og rekreativt område må lade livet i Aalborg by. Denne gang er det Aabo plads ved siden af Sauers Plads, der må lade livet, så der kan komme flere parkeringspladser. Det på trods af, at der i januar kom frem at kun godt halvdelen af p-pladserne i Aalborg Midtby i gennemsnit bruges. De 13 største og mest brugte parkeringspladser i midtbyen har kun er en gennemsnitlig belægning på 47 % siger analysen fra Aalborg Kommunes Teknik og Veje-afdeling.

Alligevel skal et grønt og rekreativt område ødelægges, så der kan laves endnu flere parkeringspladser.

Aalborg er efterhånden mest beton og asfalt. Det ene store højhus efter det andet skyder op. Grønne områder nedlægges og laves om til parkering eller bolig.

Er det ikke ved at være på tide at sige stop! Skal vi have en bymidte for mennesker eller for beton og asfalt? I SF vælger vi mennesker, og mener derfor at vi skal have et stop for ødelæggelsen af grønne og rekreative områder. I stedet for at fjerne grønne og rekreative områder, skal vi i stedet lave nye områder til gavn for borgerne og gæsterne i byen.

Parkeringsproblematikken kan løses med bedre skiltning, så bilisterne bliver ledt nemmere hen til de mange ledige pladser, der er i et de mange halvtomme p-huse. Mon ikke problemet mere er, at mange forventer det skal være gratis at parkere i Aalborg midtby. En virkelighed, der ikke helt stemmer overens med den virkelighed vi befinder os i med stigende klima- og miljøproblemer. 4.200 mennesker dør i Danmark årligt pga. luftforurening, hvoraf en stor del kommer fra biltrafikken i byerne. Ligeledes er det for nyligt kommet frem, at Aalborg er den by i Danmark med størst støjforurening pr. borger. En anden afledt effekt af biltrafik.

Mon ikke det er på tide vi sadler om og kigger på, hvordan vi kan udvikle Aalborg midtby med flere grønne og rekreative områder fremfor at afvikle byen med mere asfalt og beton.

Af Allan Norré Pedersen

Formand SF Aalborg

Allan Norré Pedersen Formand SF Aalborg

 

Og Peter Larsen

Spidskandidat SF Aalborg

Peter Larsen Spidskandidat SF Aalborg

 

DN Isolering
Tommy Telt
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby