Hotel Phønix
Jutlander Bank
AKKC
Bøgsted A/S

Er du i gang med en videregående uddannelse, har du sikkert fået at vide, at du skal have et studiejob. Det handler både om at få en uvurderlig erhvervserfaring til fremtidens jobsøgen, men også blot det at have en indtægt ved siden af din SU. Med en lejlighed eller et værelse i en af Danmarks største byer, kan det være svært at få det hele til at løbe rundt økonomisk blot med en indtægt af SU. Derfor er det vigtigt, at du lander et Studiejob. Nu kan det så være, at du spørger dig selv om, hvordan du lander det studiejob. Læs med her, hvis du vil have tips og tricks.

Tip nummer et: Lav en forventningsafstemning

Et godt udgangspunkt er at starte med dig selv. Få en forståelse for, hvad du kan. Hvor langt er du i dit studie, og hvilke skills har du fået med indtil videre? Det kan være en rigtig god idé at finde et job der er relevant for dit studie. Læser du for eksempel medicin, kan det være, du kan få et job som assistent eller sekretær i en almindelig lægepraksis. Læser du noget omkring kommunikation, kan det være du skal finde et job hos et mediebureau eller i en privat virksomhed, hvor du kan hjælpe med deres interne eller eksterne kommunikation. Det kan nemlig være rigtigt vigtigt, at du har noget relevant erhvervserfaring, når du starter din jobsøgen efter uddannelsens afslutning. Samtidig er det vigtigt, at du har en forståelse af dig selv, hvad du kan, hvad du gerne vil lære, og hvad der interesserer dig. Ud fra denne form for information kan du finde jobopslag som matcher dig. Samtidig er et godt tip at vide med dig selv, hvor meget du kan arbejde ved siden af studiet. Studiet bør nemlig være dit fokus, og derfor skal arbejdsbyrden ikke vokse sig for stor.

Tip nummer to: Opdatér din LinkedIn og CV

Når du har forventningsafstemt med dig selv, kan det anbefales, at du bruger noget tid på dit CV og din LinkedIn. Det er godt, hvis du har et professionelt CV og ikke mindst en opdateret LinkedIn-profil der fortæller om alt, hvad du har lært, hvad du har lavet, og hvad du kan. Det er nemlig ofte et rigtig godt CV der får dig til at stå ud fra mængden. Her kan det være en god idé også at dele anbefalinger fra tidligere jobs, og gå i dybden med, hvad har lært fra disse steder, som bidrager til den person, du er, og det du kan – der er relevant også til din uddannelse.

Tip nummer tre: Start med online portaler

Når du skal i gang med at søge jobs, så kan online portaler være et godt udgangspunkt. Her kan ud nemt uploade CV og få kontakt med diverse virksomheder online. Onlineportaler er en nem måde også at få sendt din ansøgning ud, og det er steder som samler et hav af forskellige jobs samme sted. Her kan du for alvor få sendt en masse ansøgninger afsted, og herefter håbe at nogle virksomheder vender tilbage med et job til dig.

Kilde: hey mate 365

Folmer Olsen
WashnGo
Vivabolig
Tømrermester Thomas Aaby