Hotel Phønix
Springeren
AKKC
Vejgaard sten og krystaller

 Så har din virksomhed nu mulighed for at gøre en forskel for jobparate borgere i Aalborg Øst – uden alt det trælse papirarbejde. 

Som nævnt på Nytårskuren i Utzoncentret arbejder vi i Erhvervsnetværket 9220 målrettet med at få Lokale Borgere i Lokale Job. 

Center for Samskabelse er Himmerland Boligforenings helhedsplan i Aalborg Øst. Helhedsplanen arbejder tæt sammen med Aalborg Kommune og andre samarbejdspartnere om at løfte bydelen 9220. En af Center for Samskabelses primære opgaver er at øge niveauet af beskæftigelse for beboere i Aalborg Øst. Et samarbejde mellem AaB, Job- og Integrationshuset, Jobcenter Aalborgs Virksomhedsservice, UU- Aalborg, Center for Samskabelse og ErhvervsNetværk 9220 er nu klar med en ny indsats, som har fokus på at få lokale borgere i jobs og herved gøre Aalborg Øst til et af de foretrukne områder at arbejde og bo i. 

Ny indsats 

Tidligere har vi haft Jobbus 9220 og Jobbørs 9220, men nu er tiden inde til en mere håndholdt indsats, hvor vi vælger 12-15 borgere ud. Kandidaterne har forskellige etniske oprindelser, er bosat i Aalborg Øst og har forskellige kompetencer, men fælles for dem er, at de alle er motiveret til at komme i job. Jobbet kan være fuldtid, deltid eller få timer. Det vil være muligt at starte jobbet med et ulønnet praktikforløb, så I som virksomhed kan se, om det er et godt match mellem jer og kandidaten. 

Forløb
Projektet starter med tre arrangementer, hvor vi møder borgerne i øjenhøjde. Vi skal ind bag personen, således vi ved, hvad de brænder for, hvilke udfordringer de har og hvilke jobønsker de har. 

I løbet af de tre møder kommer vi til at kende kandidaterne, deres behov og ønsker, hvilket gør os rustet til i fællesskab at gøre dem klar til at møde op på deres nye job. 

I kan som virksomhed være med til at gøre en forskel ved at åbne dørene og tilbyde kandidaterne et job. 

Et job, der kommer til at gøre en markant forskel for dem og deres familiers livskvalitet. 

Møderne er planlagt til at være: 

5. februar: Kandidaterne 

Vi møder kandidaterne og præsenterer dem for indsatsen. Vi får et indblik kandidaternes kompetencer og ønsker for et fremtidigt job. Vi forventningsafstemmer, og fortæller dem om, hvilke krav der er til dem som jobtagere. Vi vil forsøge at skabe en fællesånd omkring at opnå succes med at få kandidaterne i arbejde. 

12. februar: Virksomhederne 

Besøg af virksomheder. Din virksomhed kan fortælle, hvad det vil sige at være medarbejder i netop din virksomhed. Din virksomhed har mulighed for at omtale, hvilke faglige, personlige, sociale og uddannelsesmæssige kompetencer du søger og værdsætter. Du kan også medbringe en ansat, som kan fortælle om sit arbejde. 

Efterfølgende vil der ske matching af kandidat og virksomhed. 

Vi sørger for at gøre det nemt for din virksomhed ved fx at lave papirarbejdet. Det vil også være muligt at få hjælp fra kandidatens virksomhedskonsulent, hvis der opstår problemer. 

Vi vil gerne hører fra din virksomhed, hvis du har interesse i at tilbyde et job til en af vores kandidater eller hvis du vil fortælle om din virksomhed d. 12. februar kl.19.00-20.30. 

I ErhvervsNetværk 9220 har vi tidligere erfaret, at mange virksomheder er gode til at tage et socialt ansvar ved at ansætte mennesker, som er på kanten af arbejdsmarkedet. Vi opfordrer derfor til, at netop jeres virksomhed vil støtte op om indsatsen. Selv få timers arbejde kan gøre en stor forskel. 

Kontakt: 

Sisse Gramstrup Munk 

smu@abhim.dk eller telefon 41 99 15 10 

Du vil efterfølgende blive kontaktet af Lynge Jacobsen fra AaB, Harry Johnny Jensen (virksomhedskonsulent) fra Job- og Integrationshuset eller Christian Nicolaisen (flygtningeambassadør) fra Job- og Integrationshuset. 

Sprogguide

 

DN Isolering
Kai-Berntsen
Det Hemmelige Teater
Bilhuset Biersted A/S