Bosætning Jammerbugt
Springeren
Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller

Modeltog skaffer ca. 18.000 til udsatte børns fritidsaktiviteter

Overskud fra DSB modelbane går til frivilligt arbejde blandt børn og unge i Aalborg SØ.

Selv om den lille modelbane i forhallen på Aalborg Banegård i sin nuværende form har rundet de 25 år, så er det stadig et populært tidsfordriv blandt børn og voksne at se de små DSB-tog futte rundt i det flotte anlæg. Næsten 18.000 kr. har de rejsende puttet i modelbanen.

 

De penge donerer DSB nu til aktiviteter for børn og unge i Aalborg SØ. Her har en gruppe forældre med dansk og anden etnisk baggrund stablet en masse aktiviteter på benene for områdets børn og familier. Ikke mindst havde man sidste år stor succes med at lave aktiviteter mellem jul og nytår, hvor andre tilbud ofte holder lukket. Aktiviteterne afvikles i tæt samarbejde med “Fri-stedet”.

 

Pengene overrækkes af fungerende rådmand Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune til Amina Hassan, der er en af frontpersonerne i gruppen og er et kendt ansigter i Aalborg SØ.

 

“Det her skal også ses som en anerkendelse af den betydning, som denne gruppe forældre har haft generelt for sammenhængskraften og integrationen i Aalborg Kommune. Vi har også fra kommunens side kunne trække på dem, når der været optræk til mere specifikke problemer med enkelte børn og unge”, fortæller rådmand Nuuradiin Hussein.

 

Tidligere år har foreningen Broen, Frelsens Hær, Krisecentret for Kvinder, Reden og Kirkens Korshærs Familiearbejde modtaget støtte.

De små tog i forhallen på Aalborg Banegård ruller flittigt.

Ifølge fungerende Rådmand Nuuradiin understreger det bredden i det frivillige arbejde i Aalborg Kommune. De frivillige organisationer har stor betydning for at gøre Aalborg Kommune til et bedre sted at bo og leve.

 

Uddelingen finder sted torsdag 5. december 2019 kl. 14.00 ved modeljernbanen i forhallen på Aalborg Banegård.

 

DSB Aalborg Jernbaneorkester spiller julemusik både før og efter uddelingen.

 

Fakta om modeljernbanen:

 

Historien om modelbanen i forhallen på Aalborg Banegård går langt tilbage. I 1993 var den daværende bane helt nedslidt, og Modeljernbaneklubben H0-Aalborg byggede det nuværende anlæg med en model af Aalborg Banegård og Aalborg-tårnet. I december 2018 blev den lille bane udsat for hærværk, men den kom hurtigt op at køre igen. Modeljernbanen ejes af DSB og vedligeholdes i hverdagen af Peer Frederiksen fra DSB. Der er nu kun modelbaner tilbage i København, Aarhus og Aalborg.

Kilde: Aalborg Kommune

Bilhuset Biersted A/S