Hotel Phønix
Springeren
Staudemarken
Printereksperten

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af Aalborgs travleste gågader, Algade. Her fortælles historien om gråbrødreklosteret, der lå præcis her fra 1240’erne og frem til det blev nedlagt i 1530.

Nu kan du komme med på en rundvisning blandt de gamle ruiner af klosteret, hvor museets guide fortæller om klosteret og munkeordenens dramatiske historie i Aalborg.

På rundvisningen fortælles om selve dagliglivet i middelalderen for både de rige og de fattig. For hvordan var det egentligt at leve i en verden, hvor religion var fremherskende og centrale institutioner som sygehuse og skoler ikke eksisterede? Undervejs kan du bogstaveligt talt møde nogle af middelalderbyens mennesker, som stadig ligger der, hvor de blev begravet for flere hundrede år siden.

Området, hvor klosteret lå, er også der, hvor Aalborg som by opstod. På rundvisningen får du derfor også fortællingen om byens allertidligste historie fra at være en sæsonbetonet handelsplads omkring år 750 til det bliver en egentlig by i begyndelsen af 900-tallet. Du kan blive klogere på, hvorfor byen netop ligger ved Limfjordens smalleste i den østlige del af Nordjylland samt selve byens navn – ikke mindst byens tidligst kendte navn ”Alabu”, for hvad betyder det egentligt?

 

Dato:

Lørdag 13. juli kl. 13.00-14.00

 

Varighed:
Ca. 1 time

Mødested:
Ved elevatoren til Gråbrødrekloster Museet, Algade 19, 9000 Aalborg (Ved indgangen til Salling)

Billetpriser:
85 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr.

Billetter:
Videre til billetbestilling HER
Du kan også købe billet på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg.
Bemærk venligst:
Købte billetter refunderes ikke.
Der sælges ikke billetter ved selve byvandringen, og museet forbeholder sig ret til at afvise gæster, der ikke har gyldig billet.

fra 75,00 DKK

Kilde: Aalborg Historiske Museum

DN Isolering
Kai-Berntsen
Vivabolig
Bilhuset Biersted A/S